Utorak, 30 studenoga, 2021

Ni nakon 23 godine traganja nisu pronađena 62 nestala Vogošćana

Nemojte propustiti

U organizaciji Udruženja “Porodice nestalih Općine Vogošća“ obilježen je Dan nestalih Vogošće i 23 godine od kada nemaju nikakvu informaciju o svojim najmilijima koji su zarobljeni i odvedeni 1992. godine.

Skupu je prisustvovala i delegacija Općine Vogošća predvođena općinskim načelnikom Edinom Smajićem.

Tradicionalnim bacanjem 62 ruže u rijeku Bosnu s mosta u naselju Svrake, prisutni su se prisjetili nestalih mještana Vogošće koji su tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu odvedeni u nepoznatom pravcu iz logora Planjina kuća i o njima se ni danas ništa ne zna.

Tokom prigodnog programa na centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima mjesnih zajednica Semizovac, Svrake i Gora, okupljeni su poslali poruku da se historija stradanja mora obilježavati kako se ne bi ponavljalo budućim generacijama da godinama tragaju za kostima svojih sinova, muževa, braće.

Apeluju na one koji znaju gdje su kosti Vogošćana da to kažu, kako bi duše nestalih našle smiraj, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo