Subota, 2 ožujka, 2024

Nije mu prvi put da radi ovakve stvari: Poznat identitet muškarca iz Sarajeva koji je oteo i silovao djevojku, pa potom držao zatočenu u stanu na Ilidži

Preporučeno

Djevojka je uspjela pobjeći i sve prijavila policiji koja ga je lišila slobode.

U Sarajevu se desio stravičan slučaj zlostavljanja i silovanja djevojke, a kako portal Crna-hronika saznaje, riječ je o Damiru Pejoviću, višestrukom povratniku u ovo krivično djelo.

Naime, Pejoviću nije prvi put da zlostavlja i siluje žene po Sarajevu, to je uradio i 2015. godine kada je kao roba držao Njemicu. Pejović je tada osuđen na dvije godine zatvora.

Tada je na suđenju kao svjedok bila pozvana i njegova bivša supruga, koja je rekla da je i ona godinama trpjela isto nasilje.

Pejović je presuđen da je od kraja septembra 2015. godine do dana 17. januara 2016. godine, dok je bio u vezi s osobom D. T. postepenom uspostavom kontrole nad njenim ličnim i profesionalnim životom, istu stavio u podređeni robovski položaj, te joj u konačnici u mjesecu decembru 2015. godine ograničio slobodu kretanja na način da je od D. T. tražio da prilikom javljanja na telefon aktivira lokaciju i uključi kameru kako bi imao uvid gdje se ona nalazi, te ova Njemica do 17. januara 2016. godine nije mogla nikuda ići i ni sa kim se susretati niti stupati u kontakt bez njegovog dopuštenja, prinudivši je na taj odnos time što ju je na početku veze slikao mobilnim aparatom bez odjeće pri njihovom seksualnom odnosu, da bi početkom januara 2016. godine napravio nekoliko video snimaka njihovog seksualnog odnosa uz izgovor da mu je to garancija ako bi T. D. pravila neke gluposti i greške prijeteći da će snimke poslati njenim poslovnim partnerima, prijateljima i njenoj porodici.

Upravo se čita:  Stiže nam saharski pjesak, nebo iznad BiH biće zamućeno, temperature gotovo rekordne
Foto: Avaz

Također je bez njene dozvole uzimao njen mobilni telefon i brisao njene kontakte i fotografije kontrolišući njene poruke, zatim je prijetio kako će njenu malodobnu kćerku H. T. i nju lično da likvidira tako što će im poslati narkomana da ih ubode iglom, te će se one usljed toga raspadati od hepatitisa ili HIV-a, a sve kako bi D. T. ispunjavala njegove zahtjeve da ga sluša i da mu ne laže, jer će je u protivnom on kazniti, a kazna se sastojala u njenoj obavezi da mu daje određene iznose novca, pa je bivajući izložena ovakvim prijetnjama, zastrašivanju, praćenju, i kontroli ponašanja D. T. morala usljed intenzivnog straha po sigurnost sebe i njene malodobne kćerke H. T. i pod utjecajem njenih spoznaja o kriminogenim aktivnostima Damira Pejovića koje je stekla tokom trajanja njihove veze, postupati po svim njegovim zahtjevima, te je tako dana 11. januara 2016. godine podigla novac u iznosu od 60.000 KM, a zatim taj iznos predala Pejoviću kako bi mu se iskupila za svoje “loše ponašanje”.

Upravo se čita:  Kiša uzrokovala poplave u BiH, najavljena promjena vremena

Dalje je 17. januara 2016. godine, u periodu između 13:00 i 18:00 sati, u vikendici D. T. u Hadžićima, Pejović je više puta rukama udarao u predjelu glave, ramena, te nogama po čitavom njenom tijelu, da bi u jednom trenutku ju uhvatio za glavu i držeći je za kosu njenom glavom udario o staklo slike koja se nalazila na zidu iznad kamina u unutrašnjosti vikendice, usljed čega je D. T. zadobila lake tjelesne povrede u vidu nagnječina u predjelu sljepočno tjemenog predjela glave i nagnječinu u predjelu lijeve ušne školjke.

Dan kasnije, u vremenskom periodu od 14:15 do 16:25 sati, u garaži na Ilidži, svjestan i da postupa protivno članu 9. ZONDINOM-a KS, Pejović je neovlašteno držao veću količinu naoružanja i to jednu automatsku pušku, dva okvira sa 56 komada municije kalibra 7,62 mm, jednu lovačku pušku, jednu kumulativnu ručnu bombu, zatim jednu ručnu bombu, te jednu ručno specijalnu bombu čija nabavka nije dozvoljena građanima.

Tokom 2010. godine, Pejović je nasiljem ugrožavao mir i tjelesnu cjelovitost svoje supruge T. H. s kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu, na način da ju je u više navrata udarao šakama po tijelu pri tom prijeteći da će je ubiti, da će joj uzeti dijete i neće dozvoliti da ga viđa.

Zbog svega ovoga je T. H. skupa sa svojom malodobnom kćerkom E. P. smještena u Sigurnu kuću u mjesecu maju 2010. godine, da bi, prilikom susreta u prostorijama Centra za socijalni rad tokom perioda boravka T. H. i E. P. u Sigurnoj kući, organizovanih kako bi Damiru Pejoviću bilo omogućeno da viđa svoju kćerku, prijetio pištoljem T. H. koja je bila prisutna prilikom tih susreta naslanjajući joj pištolj na glavu, pa je dana 15. novembra 2010. godine oko 16,00 sati, prilikom izlaska T. H. i E. P. iz Sigurne kuće uz obavezu da se vrate istog dana do 22:00 sata, odvezao T. H. i E. P. svojim vozilom do njihovog stana u Sarajevu, gdje je prijetio T. H. da će je ubiti ako se vrati u Sigurnu kuću, noseći pri tom sa sobom dva pištolja, pa je u jednom trenutku krenuo udarati T. H. po glavi i po slabinama zamahnutim stisnutim pesnicama i nogom, te je na taj način prouzročio lake tjelesne povrede u vidu nagnječine u predjelu sljepočno donje viličnog zgloba s desne strane i krvni podliv desne potkoljenice.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Od kraja 2022. godine do jučer, djevojka ga je prijavila da ju je oteo, zarobio u kući i silovao. Djevojka je uspjela pobjeći i sve prijavila policiji koja ga je lišila slobode.

Pejoviću je određen jednomjesečni pritvor.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas