Petak, 27 siječnja, 2023

Nije pronađena na adresi: Poznato gdje je SIPA uhapsila šeficu UIO-a Jelenu Majstorović

Nemojte propustiti

Sumnja se da je Jelena Majstorović imala dojavu da će biti uhapšena.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Jelenu Majstorović, šeficu Grupe za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalne kancelarije Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u Banjoj Luci, pronašli su jučer na Univerzitetsko kliničkom centru u Banjoj Luci nakon što jučer nije pronađena na adresi.

Kako pišu Nezavisne novine, sumnja se da je Majtorovićeva imala dojavu da će biti uhapšena.

“Dan ranije ona se javila ljekarima zbog bolesti te je zadržana, a u bolnici su je i juče pronašli pripadnici SIPA. Rekla je da se osjeća loše i žalila se na slabost i malaksalost. I danas je ponovo zatražila ljekara ali nakon pregleda ustanovljeno je da se protiv nje mogu preduzimati dalje zakonske mjere”, rekao je izvor Nezavisnih.

Podsjećamo da su osim nje u akciji uhapšeni i radnici UIO BiH Stevo Savić, Radenko Popović, Vladimir Puzić, Vladimir Đurđević i Elvis Džaferagić.

Danas su Tužilaštvu BiH predati svih šestoro osumnjičenih službenika UIO BiH, zaposlenih u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Banjaluci.

Akcija “Brend IV”, usmjerena je na suzbijanje koruptivnih krivičnih djela.

“Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela – udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine”, rekli su iz Tužilaštva.

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o daljim aktivnostima.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo