Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Nije razmatrana suspenzija ni smjena Gorana Zubca

Nemojte propustiti

Goran Zubac (Foto: Arhiv)
Goran Zubac (Foto: Arhiv)

Nezavisni odbor Parlamenta BiH na današnjoj sjednici nije razmatrao odluku o smjeni ili suspenziji Gorana Zubca, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podignulo optužnicu zbog nesavjesnog rada u službi, kada je prilikom demonstracija 7. februara i napada na Predsjedništvo BiH odbio reagirati.

Time je potvrđeno pisanje bh. novinske agencije Patria koja je još jučer objavila da do suspenzije neće doći zbog nedovoljnog broja glasova. Inače, predsjednik Nezavisnog odbora Žiko Krunić, kako javljaju mediji kazao je nakon sjednice da ne želi komentirati podizanje optužnice protiv Zubca.

Kako je kazao član Nezavisnog odbora za portal klix.ba Enes Obralija ova tačka nije bila na dnevnom redu te da se gotovo sat vremena potrošilo na utvrđivanje dnevnog reda, a u vezi sa ovom tačkom. Naredna sjednica trebala bi se zakazati za sedam do deset dana.

Inače, izvori Patrie iz Vijeće ministara BiH navode da Zubac ima jaku političku podršku, posebno u ministru civilnih poslova BiH Sredoji Noviću. Zubac, prema saznanjima Patrie, već nekoliko dana ne dolazi na posao, navodno je na kraćem odmoru. Tužilaštvo BiH se još uvijek nije izjašnjavalo o eventualnom privođenju Zubca, prenosi NAP.

Nezavisni odbor Parlamenta BiH sačinjavaju Enes Obralija, Ilma Jusufbašić-Mehić, Adisa Begić, Nikola Džambas, Mate Miletić, Mato Jozić, Ljubomir Kuravica, Miroslav Škorić i Žiko Krunić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo