Nedjelja, 18 travnja, 2021

Nije se uspio izboriti s koronavirusom: Preminuo mladi doktor Boban Rajković

Nemojte propustiti

SRBIJA – Prema podacima Sindikata liječnika i farmaceuta od početka epidemije virusa korona do danas je u Srbiji preminulo najmanje 110 zdravstvenih radnika.

Borbu s koronavirusom izgubio je još jedan doktor iz Srbije, 32-godišnji Boban Rajković koji je radio u Kliničkom centru Niš, objavio je tamošnji Sindikat liječnika i farmaceuta. Dr. Rajković bio je specijalizant interne medicine u KC Niš, javlja Nova.rs.

Prema podacima Sindikata liječnika i farmaceuta od početka epidemije koronavirusa do sada je u Srbiji preminulo najmanje 110 zdravstvenih radnika.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Zbog velike smrtnosti medicinskog osoblja, Sindikat je 15. februara organizirao memorijalni skup ispred Vlade Republike Srbije. Tom su prilikom pročitana imena 105 zdravstvenih radnika koji su do tada preminuli.

Prethodno je Sindikat Vladi Srbije poslao zahtjeve u kojima se, između ostalog, traži da se ispitaju okolnosti koje su dovele do tako visoke smrtnosti zdravstvenih radnika od covida-19, kao i da se striktno poštuje zakon i drugi propisi o upućivanju zdravstvenih radnika na covid-19 odjele, no odgovora još uvijek nema, javlja Nova.rs.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vremenska prognoza za naredne dane: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Federalni hidrometeorološki institut objavio je prognozu za narednu sedmicu. U ponedjeljak 19.04.2021., pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje sa slabom...

Možda vas zanima i ovo