Srijeda, 28 srpnja, 2021

Nije uspjela ni pomilovati bebu: U Tuzli nakon poroda umrla Belma Isić (20), muž krivi ljekare

Nemojte propustiti

Smrt je uslijedila odmah nakon poroda. Prema riječima njezinog supruga, Belma ni stigla pomilovati niti podojiti svoju bebu.

– Danas u 12:04 je moja ljubav Belma preselila, sve moje najmilije i najbolje otišlo je sa njom. Srećo moja klanjat ću samo da tebi Allah da Dženet. Belma moja mila – napisao je njezin muž na Facebooku.

Njen muž Elmir Isić smatra da je za tragediju krivo zdravstvo, odnosno doktori, piše portal mahalla.ba.

Prenosimo vam u cijelosti informacije koje je suprug mlade Belme objavio na društvenim mrežama.

Foto: Facebook

Poruka Elmira Isića na društvenim mrežama, Foto: Facebook

Uključilo se Tužilaštvo TK u slučaj

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da je u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla tokom vikenda nakon poroda preminula porodilja, tragom informacija kontaktirali smo Tužilaštvo TK odakle je potvrđeno da je u ovoj pravosudnoj instituciji još jučer formiran predmet o ovom slučaju. Kako je rečeno muž preminule 20-godišnjakinje iz Srebrenika jučer je dao izjavu kod dežurnog tužioca i naređena je obdukcija tijela preminule žene kako bi se utvrdili uzroci smrti.

“U saradnji sa MUP-om TK Tužilaštvo će poduzeti sve potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti za navedeni događaj.”, rekao je Admir Arnautović, stručni saradnik za informisanje Tužilaštva TK.

Kontaktirali smo i Službu za informisanje UKC-a Tuzla gdje su nam rekli da je predmet preuzelo Tužilaštvo TK, objavio je tuzlanski RTV Slon.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo