Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Nijemac Jozef prevario Bosanku Anelu: Ništa od posla, uzeo novac i izbacio je iz kuće

Nemojte propustiti

Taman kada je pomislila da joj se sreća osmjehnula, Anela Dedić iz Bihaća susrela se s novim problemima. Nijemac Jozef Maj (Joseph May) doslovno ju je istjerao iz kuće i uzeo joj plaću koju joj je unaprijed dao. Mlada Bišćanka javila se na oglas koji je Nijemac dao te ju je on među desetinama prijavljenih odabrao da mu pomaže u domaćinstvu i pozvao je kod sebe.

anela-ulm2

Još u šoku, Anela je pristala da ispriča detalje događaja za Dnevni avaz kako i druge Bosanke ne bi upale u istu zamku.

– On je dobrodržeći čovjek i ne namjerava umrijeti još barem petnaestak godina. Kada sam tek došla, provjeravao je znam li rukovati kućanskim aparatima i kada se uvjerio da govorim engleski jezik, da imam vozačku i da poznajem određene stvari, pitao me je zbog čega sam došla u Njemačku kada sam tako inteligentna – govori nam Anela te dodaje kako je na neke uvrede šutjela, jer je mislila da će to proći.

Danima se Anela suočavala s lošim navikama i vojnim režimom u kući Jozefa da bi joj Nijemac nakon nekoliko dana rekao da se kupi.

– Prala sam njegov auto vani i, kada sam ušla u kuću, on je već bio nervozan i proderao se na mene, rekavši mi da odmah napustim kuću – kaže Anela te dodaje kako joj je Nijemac premetao stvari da vidi je li nešto ukrala te joj je uzeo novac, koji joj je unaprijed dao.

U međuvremenu, Anela je saznala da je Jozef već otprije imao problema sa policijom u vezi s nekim ženama te da joj je ovo za ubuduće nauk kako ne treba svakome vjerovati.

(Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hadžikadić čestitao Dan nezavisnosti SAD

Povodom Dana nezavisnosti, kandidat Koalicije Država za Predsjednišvo BiH Mirsad Hadžikadić uputio je najtoplije čestitke narodu Sjedinjenih Američkih Država...

Možda vas zanima i ovo