Petak, 1 ožujka, 2024

Nijemac Jozef prevario Bosanku Anelu: Ništa od posla, uzeo novac i izbacio je iz kuće

Preporučeno

Taman kada je pomislila da joj se sreća osmjehnula, Anela Dedić iz Bihaća susrela se s novim problemima. Nijemac Jozef Maj (Joseph May) doslovno ju je istjerao iz kuće i uzeo joj plaću koju joj je unaprijed dao. Mlada Bišćanka javila se na oglas koji je Nijemac dao te ju je on među desetinama prijavljenih odabrao da mu pomaže u domaćinstvu i pozvao je kod sebe.

anela-ulm2

Još u šoku, Anela je pristala da ispriča detalje događaja za Dnevni avaz kako i druge Bosanke ne bi upale u istu zamku.

Upravo se čita:  Meteorolozi najavili: Prvih sedam dana marta neće biti u skladu s kalendarom

– On je dobrodržeći čovjek i ne namjerava umrijeti još barem petnaestak godina. Kada sam tek došla, provjeravao je znam li rukovati kućanskim aparatima i kada se uvjerio da govorim engleski jezik, da imam vozačku i da poznajem određene stvari, pitao me je zbog čega sam došla u Njemačku kada sam tako inteligentna – govori nam Anela te dodaje kako je na neke uvrede šutjela, jer je mislila da će to proći.

Upravo se čita:  Vijeće ministara: Program ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine

Danima se Anela suočavala s lošim navikama i vojnim režimom u kući Jozefa da bi joj Nijemac nakon nekoliko dana rekao da se kupi.

– Prala sam njegov auto vani i, kada sam ušla u kuću, on je već bio nervozan i proderao se na mene, rekavši mi da odmah napustim kuću – kaže Anela te dodaje kako joj je Nijemac premetao stvari da vidi je li nešto ukrala te joj je uzeo novac, koji joj je unaprijed dao.

Upravo se čita:  Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U međuvremenu, Anela je saznala da je Jozef već otprije imao problema sa policijom u vezi s nekim ženama te da joj je ovo za ubuduće nauk kako ne treba svakome vjerovati.

(Dnevni avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas