Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Nijemci traže 5.000 radnika iz BiH: Nude platu do 4.800 KM i ugovor na neodređeno

Nemojte propustiti

Sve više stranih kompanija i agencija na našem tržištu angažira radnu snagu za ovaj posao nudeći unosne uvjete.

Privatne kompanije već dugo ne mogu naći dovoljno vozača. Mnoge države Europe suočavaju se s ozbiljnim manjkom vozača raznih kategorija. S tim problemom se suočava i Bosna i Hercegovina i on postaje sve gori.

Sami time u Europi rastu plate vozača, a naše tržište to ne može pratiti. Stoga se događa da u BiH sve više umirovljenika biva angažirano za ovaj posao, jer mlađi ljudi masovno odlaze.

Osim toga, sve više stranih kompanija i agencija na našem tržištu angažira radnu snagu za ovaj posao nudeći unosne uvjete.

Jedna kompanija sa sjedištem u Nürnbergu (Njemačka) koja ima poslovnicu u Sarajevu, objavila je oglas za vozače za rad u Njemačkoj nudeći uvjete kakve u BiH niko ni izbliza ne može ponuditi.

Oni traže vozače kamiona – C, CE kategorije, a njemački jezik nije obavezan. Nude plate do 2.400 eura netto (4.800 eura), godišnji odmor 24 dana i ugovor na neodređeno vrijeme, izvještava BiznisInfo.ba.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bizaran slučaj u BiH: Radnik škole planirao ukrasti drva namijenjena za grijanje đaka

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Osumnjičeni je otkriven slučajno, kada su policijski službenici u dvorištu...

Možda vas zanima i ovo