Subota, 19 lipnja, 2021

Niko me neće natjerati da radim obdukcije… Nije nam Radončić dao licence, a nije ni Sebija došla sama na čelo KCUS-a!

Nemojte propustiti

– Virus se pušta pomalo,da se polako zarazimo, a ne da se odjednom svi razbolimo, krenemo ka bolnicama i srušimo zdravstveni sistem!

U Centralnom dnevniku Face TV-a gostovala je dr. patolog Aleksandra Đuran i odgovorila na pitanja vezana za ovu problematiku.

U jeku epidemije korona virusa u svijetu, pa tako i BiH, u našoj zemlji eskalirale su u posljednje vrijeme neka sporna pitanja vezano za neobavljanje obdukcija zaraženih preminulih osoba u BiH.

“Umjesto što 150 ministara svake četiri godine mijenjaju limuzine, neka opreme obdukcijske sobe, onda ćemo raditi obdukciju. Može se zaraženost dokazati i bez obdukcije, CT-om.

Obdukcija često ne može pokazati pravi uzrok smrti. Jedna osoba inficira 6 osoba, višestruko veća smrtnost, 2,3%. Sistem ne može podnijeti da 1000 ljudi treba intenzivnu njegu.

Virus se pušta pomalo,da se polako zarazimo, a ne da se odjednom svi razbolimo, krenemo ka bolnicama i srušimo zdravstveni sistem! U vanjskoj sredini može živjeti i do 12 dana!” – kazala je, između ostalog Đuran.

Kompletno gostovanje možete pogledati u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo