Utorak, 22 lipnja, 2021

Niko nije pošteđen: Bh. pjevaču nakon svirke u Konjicu potvrđen koronvirus!

Nemojte propustiti

Osim Buturovića, zaražen je i konjički paroh i još jedna osoba koja nije uposlenik Igmana, kao i direktor Igmana Đavid Muratbegović.

Berin Buturović prisustvovao je zabavi povodom 70. godišnjice uspješnog rada jedne od najvećih kompanija namjenske industrije u našoj zemlji “Igman”. Nakon što je utvrđeno da je jedan od direktora iz Srbije, koji je prisustvovao ovom skupu, zaražen koronavirusom, Buturović se javio nadležnima.

Sa svečanosti u Konjicu

– Sam sam se prijavio da sam bio na toj zabavi. Kada smo dobili informaciju da je određena osoba zaražena, prijavio sam se nadležnim organima. Nemam nikakvih simptoma koji upućuju na to niti sam kandidat za predviđena testiranja. Poštujem sve ovo, što je u suštini naredba i običnim građanima, da se držimo u samoizolaciji. Kući sam s roditeljima, gdje oni žive. Ništa više od toga vam ne mogu reći. Ako bude naknadno organizirano testiranje, ja stojim na raspolaganju– izjavio je za medije Buturović.

Osim Buturovića, zaražen je i konjički paroh i još jedna osoba koja nije uposlenik Igmana, kao i direktor Igmana Đavid Muratbegović.

“Dana 11.3.2020. godine sam, po unaprijed ugovorenoj obavezi, nastupio u muzičkom dijelu programa u sklopu proslave jubileja kompanije ‘Igman’ u Konjicu.
Nakon što sam u ponedeljak, 16.3.2020. godine saznao potvrđenu informaciju da je osoba iz Srbije koja je prisustvovala istom događaju pozitivna na koronavirus, odmah sam se prijavio kriznom štabu i ostalim nadležnim institucijama. Svakako sam automatski pristupio samoizolaciji u roditeljskom stanu u Konjicu, gdje se i trenutno nalazim zajedno sa njima. Testiranje na virus je obavljeno u srijedu, 18.3.2020. godine te sam danas dobio rezultate koji su nažalost pozitivni na koronavirus. Ja se trenutno osjećam dobro, bez ikakvih simptoma koji ukazuju na bolest Covid-19”, podijelio je Buturović na Facebooku.

Na ovom skupu je bilo 180 zvanica uz brojne druge osobe iz organizacije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo