Srijeda, 26 siječnja, 2022

Niko osim BHRT-a ne može odlučiti o učešću BiH na Eurosongu!

Nemojte propustiti

Kao što je javnost već upoznata, Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) donio je odluku da BHRT ne učestvuje u Takmičenju za pjesmu Evrovizije 2013. koje će se održati u Malmeu/ Švedska i o tome je izvjestio i EBU čija je punopravna članica, navodi se u saopštenju BHRT-a.

-Eurosong_2013_537851928“Iz tog članstva proizilazi pravo BHRT-a, koje nije prenosivo na treća lica,  što znači da niko drugi osim BHRT-a ne može donijeti odluku o aktivnom učešću Radiotelevizije Bosne i Hercegovine u Eurosong takmičenju,  o načinu organizacije i realizacije izbora pjesme predstavnice BiH odn. BHRT-a.

Poslovodni odbor  BHRT-a donio je odluku koja je finalna i izvršna. Teška ali jedina realna.

Inicijative, za koje saznajemo u javnosti o različitim ponudama pripreme i organizacije ili čak nuđenja gotovih rješenja od strane drugih, nažalost, nisu pravovremno niti zvanično stigle na adresu BHRT-a.

Na kraju, ističemo da je zahvaljujući upravo BHRT-u očuvana tradicija prisustva BiH na, u ovom slučaju, muzičkoj sceni Europe i da ta tradicija neće biti prekinuta činjenicom da BHRT nema pjesmu predstavnicu na Eurosongu 2013.

Svi gledatelji i slušatelji  programa BHRT-a, BHT1 i BH radija 1 neće bit uskraćeni za jedan od njihovih omiljenih programa jer će BHRT osigurati direktne prijenose obje polufinalne i finalno veče Eurosonga, stoji u saopštenju.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo