Utorak, 30 studenoga, 2021

Nikola Prce: “Mislim da smo svima pokazali da ostavljamo srce na terenu”

Nemojte propustiti

news-2014-June-nikola_prce_986021694

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana ostvarila je historijski uspjeh.

Prvi susret protiv favoriziranih Islanđana, igran u Sarajevu, završen je pobjedom naše reprezentacije od 33:32, a u Islandu smo izvukli remi 29:29, te se tako naša selekcija plasirala na Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u januaru naredne godine.

Ova generacija rukometaša je tako ušla u historiju kao prva koja se plasirala na najveću svjetsku rukometnu smotru.

Jedan od najboljih igrača u reprezentaciji Nikola Prce u razgovoru za portal sport.ba pričao je o emotivnim trenucima nakon što su se plasirali na SP.

“Mislim da tek polako postajemo svjesni da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Poslije utakmice u Islandu pola ekipe plače, druga polovina skače. Stvarno nismo bili svjesni šta smo uradili, koliko je samo bilo emocija u svlačionici”, započeo je Prce.

“Sad vidim koliko smo željeli to, koliko smo željeli pokazati ljudima da možemo, da ćemo izginuti na terenu da pobijedimo, ali isto tako smo željeli pokazati ljudima koji nam nisu vjerovali (a bilo ih je puno) da griješe. Oni su nam sigurno puno pomogli u svemu ovome”, istakao je sjajni Nikola Prce za Sport.ba

“Od samih kvalifikacija, pa sad do baraža mislim da smo svima pokazali da ostavljamo srce na terenu. Znali smo da nemamo kvalitet kakav ima Island, ali imali smo srce, vjeru, inat. Hvala ljudima koji su vjerovali u nas, koji su bili s nama kad je bilo najteže. Hvala Goraždu, Vitezu, Cazinu koji su nas nosili u kvalifikacijama”, zaključio je reprezentativac BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo