Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Nikolić: Od srca vam želim samostalnost i nezavisnost

Nemojte propustiti

Tomislav Nikolić, bivši predsjednik Srbije, kojeg je povodom 9. januara, neustavnog Dana Republike Srpske odlikovao predsjednik Milorad Dodik, rekao je da se 27 godina bavio politikom, a 26 godina se trudio da pomogne Republici Srpskoj.

Foto: Nezavisne novine

“Moj najveći izazov je bila rezolucija o Srebrenici i znao sam da ako dođe do glasanja da RS neće imati velike šanse”, rekao je Nikolić, dodajući da od srca Republici Srpskoj želi samostalnost i nezavisnost, prenose Nezavisne novine.

Marko Pavić, koji je takođe dobio odlikovanje, zahvalio se narodu i vojsci RS, koji su je stvorili i koji su im danas i dodjelili ova odlikovanja.

“Samim tim ova odlikovanja imaju veću težinu, jer se dodjeljuju povodom dana RS, 9. januara, te je stvorena dodatna obaveza da se borimo za RS i da pamtimo sve oni koji su izginuli, te da vječno radimo za što bolji život u Srpskoj”, rekao je Pavić.

Prisutnima se obratio i Emir Kusturica, bh. režiser, kojeg je Dodik takođe odlikovao, te je rekao da trebamo očuvati naš jezik i jedinstvo.

“Jedan čovjek kaže da oni koji znaju puno istinu, najviše lažu. Ja ću se nadovezati na to i reći da velike sile u odnosu na naš narod već sedam vijekova provode neku vrstu genocida. Sve je počelo od Napoelona. Od tad mi trpimo razjedinjavanje sa našom slavenskom braćom“, kazao je Kusturica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo