Subota, 2 ožujka, 2024

Nikšić: Bakire, iskreni vjernici ne kradu, ne lažu, ne traže u vjeri opravdanje za svoj kriminal

Preporučeno

Predsjednik SDP-a je kazao kako Izetbegovića uopšte neće podsjećati da je većina sastanaka njih dvojice bila u restoranu, niti gdje se on sve i s kim sastajao.

Povodom izjave Bakira Izetbegovića koji je predstavnicima Osmorke “zamjerio” što su se s Miloradom Dodikom “muslimani sastali u vinskoj destileriji”, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na svom Facebook profilu.

– Baš mi je žao što smo povrijedili vjerska osjećanja lidera SDA pa su se, kako kaže, “Muslimani odazvali sastanku u vinskoj destileriji” sa delegacijom SNSD-a. Poznato je njemu da nisu jučer razgovarali predstavnici vjerskih zajednica nego delegacija Osmorke i delegacija SNSD – napisao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a je kazao kako Izetbegovića uopšte neće podsjećati da je većina sastanaka njih dvojice bila u restoranu, niti gdje se on sve i s kim sastajao.

– Možda ga još uvijek boli, pa neću da otvaram stare rane, što je Dragan Čović izignorisao njegov poziv na burek, a odazvao se na naš i došao u Konjic. Nije problem gospodine Izetbegoviću gdje smo se sastajali ni vi, ni mi. Sve je to dio naše svakodnevnice. Problem je šta smo dogovarali na tim mjestima i kakve su posljedice. Vi ste u raznim restoranima na puno toga pristajali, čak na licu mjesta potpisali, a onda se nečeg sjetili pa izvršili, a znali ste i zaboraviti pa pogaziti svoj potpis i obećanje. Nama ne smeta da razgovaramo u Sarajevu, Mostaru, Konjicu, Banja Luci ili bilo kojem drugom mjestu. Sve je to Bosna i Hercegovina i u svakom njenom mjestu se osjećamo svoji na svome – napisao je Nikšić.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Nikšić je naveo da je puno važnije šta se dogovore, a kad se dogovore onda dogovor potpišu u institucijama Bosne i Hercegovine, te svi održe riječ i realiziraju potpisano.

– Vaš pokušaj da nas uvrijedite svojom izjavom u stvari pokazuje da je sporazum dobar, u protivnom bi nas prozivali da smo izdali državu, a ne vjeru. Znate vi vrlo dobro da mi nikada ne bi pristali na bilo šta što bi ugrozilo Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Moram vas razočarati nije to niko od partnera ni tražio od nas. Naravno da se nećemo nikada složiti kad je u pitanju vjera i njeno korištenje u političke svrhe. Iskreni vjernici moraju biti dobri ljudi. Oni ne kradu, ne lažu, ne traže u vjeri opravdanje za svoj kriminal. Ne pristajem na matricu “neka naših makar i lopova” ili na onu kojom su mene pokušavali uvjeriti kako “nije haram uzeti novac kad ti neko sam nudi, već da je haram tražiti”.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Nikšić je poručio da je krajnje vrijeme da se u Bosni i Hercegovini prestanemo dijeliti na pravovjerne i one koji to nisu.

– Vrijeme je da pružimo ruku jedni drugima, da ostavimo iza sebe svađe, podjele i sukobe. Da se okrenemo budućnosti. Svaki i najmanji iskorak ka boljem, ugodnijem, sigurnijem životu i okruženju u našoj zemlji, svako poboljšanje koje vrati nadu bilo kojem našem čovjeku da će biti bolje, šansa je za opstanak Bosne i Hercegovine, naše domovine. Ako će ti dogovori pomoći da naši ljudi koji su se spakirali umjesto da odu ostanu ovdje, a posebno da se naša djeca vrate u svoju zemlju vjerujte dat ćemo sve od sebe. Na kraju, ako bi to značilo da SDP treba ostati u opoziciji, pristao bih istog trena. Pa zašto je onda problem da SDA ode u opoziciju. To je najviše što trenutno možete uraditi za svoju zemlju – napisao je predsjednik SDP-a u odgovoru.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas