Subota, 31 srpnja, 2021

Nikšić: Dobro je da konačno dobijemo stabilnu parlamentarnu većinu

Nemojte propustiti

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu, uoči početka sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, da se godinu dana nakon izbora i pola godine nakon konstituiranja vlasti u FBiH nije odmaklo dalje od preuzimanja javnih preduzeća, što je i bio cilj SDA i HDZBiH.

Po njemu to nije ni sporno ukoliko je urađeno po propisima, jer svaka vlada mora sebi osigurati ljude koji će provoditi njenu politiku ali oni moraju biti imenovani u skladu s propisima, a nikako nasilu.

Nikšić je rekao da ostaje da se vidi kako će sve završiti, ali mu se čini da FBiH tone sve dublje zbog najavljenog zaduženja kod komercijalnih banaka, iako su neki emitovanje trezorskih zapisa prethodne vlade proglašavali skupim a kamate kredita komercijalnih banaka su bar 10 puta veće.

Smatra da ova vlast funkcionira tako što pokušava u FBiH unijeti dodatne podjele na bošnjački i hrvatski blok što nikako nije dobro, ali je dobro da konačno dobijemo stabilnu parlamentarnu većinu koja će preuzeti odgovornost za trenutno stanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo