Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Nikšić opet tvrdio da je četiri godine bio u Armiji RBiH: Jedinstveni registar boraca ga demantuje, proveo je dvije godine

Nemojte propustiti

– Demobilisan kao kapetan Armije Bosne i Hercegovine – kazao je Nikšić na Face TV-u.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, ponovio je da je četiri godine bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedinstveni registar boraca Federalnog ministarstva za boračka pitanja ipak govori drugačije.

– Ko me od njih može optužiti da sam izdajnik. Senade, ja sam četiri godine bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine. Demobilisan kao kapetan Armije Bosne i Hercegovine – kazao je Nikšić na Face TV-u.

Upravo se čita:  Dodik poručio Bećiroviću: Takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci

Istu tvrdnju, na istoj televiziji, Nikšić je izrekao i u januaru ove godine, također dokazujući time svoj patriotizam. Puni angažman u Armiji RBiH, prema tadašnjim Nikšićevim tvrdnjama imao je i Zukan Helez, aktuelni ministar odbrane iz SDP-a.

– Zbog ovih lažova smo tražili objavu Jedinstvenog registara boraca – bio je tada komentar Hamze Krkalića, predstavnika Udruženja Kamp boraca.

Upravo se čita:  Vojin Mijatović kaže da će on riješiti problem odlaska radne snage iz FBiH

U Registru se može vidjeti da Nikšić ima 739 dana provedenih u Armiji RBiH, odnosno dvije godine.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo