Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Nikšić: Razgovarao sam sa Schmidtom, rekao je da neće nametati izmjene Izbornog zakona

Autor:Patria

Nemojte propustiti

“Socijaldemokratska partija ostaje na braniku multietničnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine”, istakao je Nikšić.

Upravo sam u prisustvu mojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH, g. Christianom Shmidtom, objavio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

“Želim iskazati zahvalnost g. Schmidtu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove.

Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora. Drago mi je da je g. Schmidt uvidio da je nametanje izmjena Izbornog zakona BiH u ovom trenutku kontraproduktivno.

Mi u SDP ostajemo otvoreni za dijalog u interesu svakog čovjeka u Bosni i Hercegovini. Koristim priliku da još jednom pozovem građane da jasno i glasno večeras u 19,00 h svi zajedno dignemo glas protiv etničke podjele države i ideologija podjela i aparthejda koje sigurno neće mirovati.

Večeras je važno poslati nikad glasniju poruku da građani ne pristaju na podjelu Bosne i Hercegovine. Socijaldemokratska partija ostaje na braniku multietničnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine”, istakao je Nikšić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo