Petak, 24 rujna, 2021

Nikšić-Schmidt: Pokrenuti mehanizme za procesuiranje kriminala i korupcije

Nemojte propustiti

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim političkim pitanjima, poput blokade institucija, izmjena Izbornog zakona BiH i uvođenja elektronskog nadzora nad izbornim procesom.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić danas se susreo sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Na poziv Schmidta, sastanak je održan u središtu OHR-a. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim političkim pitanjima, poput blokade institucija, izmjena Izbornog zakona BiH i uvođenja elektronskog nadzora nad izbornim procesom.

Posebna pažnja je posvećenja temi korupcije i kriminala. Predsjednik SDP BiH je istaknuo da se zakonska regulativa koja je usvojena u Federaciji BiH kojom je predviđena uspostava nezavisnih, efikasnih pravosudnih organa i mehanizama za procesuiranje kriminala i korupcije još uvijek ne primjenjuje, te da implementaciju zakona priječi aktuelna Vlada FBiH.

Razmatrana su i brojna druga pitanja iz politčkog života u Bosni i Hercegovini, uz izražen visoki stepen međusobnog razumijevanja učesnika sastanka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo