Srijeda, 31 svibnja, 2023

Nikšić: Spreman sam biti kandidat trojke za Predsjedništvo BiH

Nemojte propustiti

„Najvažnije je da dođemo do rješenja, da se suprotstavimo i ponudimo alternativu ovoj vlasti. Naše je mišljenje u SDP-u da SDP-u pripada pravo izbora zato što smo najjača opoziciona multietnička partija u BiH“

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić mišljenja je da se SDP, NIP i Naša stranka mogu dogovoriti oko zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Na pitanje zašto do sada nije napravljen dogovor Nikšić kaže:

„Napravili smo puno razgovora, iskoraka, postavili stvari, bilo je nekog perioda kada se različito gledalo na to. Sad smo u posljednje vrijeme sve bliže tome da nam treba jedan zajednički kandidat. Ne mogu garantovati, ali vjerujem da ćemo se to dogovoriti“, kazao je Nikšić u emisiji U fokusu sa Zvonkom Komšićem na OBN-u.

Upravo se čita:  U RS-u negoduju zbog američkih vojnih aviona koji će letjeti iznad BiH: "Takvi su bombardovali Srbiju"

Nikšić je dodao da nije „smak svijeta“ i ako se ne dogovore jer funkcioniše sve drugo.

„Sa aspekta poruke i funkcionisanja trojke puno je bolje i kvalitetnije to. Ali ovdje ne pričamo samo o trojki jer ovdje je zalog puno širi. Mi imamo partnere u USK iz NES-a i s njima razgovaramo i oni su spremni da daju doprinos ako imamo zajedničkog kandidata da podrže tog zajedničkog kandidata“, kazao je Nikšić.

Upravo se čita:  Krišto uputila čestitku Plenkoviću u povodu Dana državnosti RH

Dodao je da ako trojka bude imala dva kandidata onda će i ostali morati se opredjeljivati kojeg će kandidata podržati.

Nikšić je potvrdio da je spreman on biti taj kandidat ukoliko bude postignut dogovor.

„Najvažnije je da dođemo do rješenja, da se suprotstavimo i ponudimo alternativu ovoj vlasti. Naše je mišljenje u SDP-u da SDP-u pripada pravo izbora zato što smo najjača opoziciona multietnička partija u BiH“, kazao je.

Upravo se čita:  Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

On je podsjetio da je SDP na lokalnim izborima 2020. godine prihvatio da posljednji daje kandidate ze načelnike i gradonačelnike jer su tada u Sarajevu bili jači NIP i Naša stranka.

“Bilo je ljudi u SDP-u koji su mislili da sam nešto žrtvovao”, kazao je Nikšić.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović?

Kako „Avaz“ saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima. Naida Mehanović uhapšena je danas u...

Možda vas zanima i ovo