Petak, 25 lipnja, 2021

Nikšić: Sve institucije dužne pomoći bolnici u Bihaću

Nemojte propustiti

Povodom katastrofalnog požara u kojem je u noćas izgorjela zgrada Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izdao je nalog svim institucijama Federacije BiH da se, u okviru svojih nadležnosti, odmah uključe u pružanje pomoći rukovodstvu Kantonalne bolnice, vlastima Unsko-sanskog kantona i Općine Bihać.

– Također, uputio sam molbu članovima Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske i vladama kantona, te čelnicima bolnica u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Travniku da se i ove institucije uključe u pružanje pomoći kako bismo zajedno, u što kraćem roku, uspostavili normalan rad Kantonalne bolnice Bihać i započeli aktivnosti na njenoj obnovi – kaže se u izjavi za javnost premijera Nikšića.

Premijer FBiH posjetit će danas Bihać i obići Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

niksic

Vijeće ministara BiH izdvojilo 100.000 KM za bolnicu u Bihaću

Vijeće ministara BiH danas je donijelo Odluku o izdvajanju 100.000,00 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2013. godinu za pomoć Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ radi saniranja posljedica požara i zbrinjavanja ugroženih pacijenata i osoblja bolnice, javlja Dnevni avaz

(Bh-index,Fena,Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pezić u žiži javnosti zbog istupa na Facebooku: Vjernici ne trebaju ići na svadbu gdje se služi alkohol, sluša muzika, muškarci i žene sjede...

Ovih dana Elvedin Pezić je žiži javnosti zbog istupa na svojoj Facebook stranici, a koja se odnosi na žene. Elvedin...

Možda vas zanima i ovo