Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Nikšić tražio od Svjetske banke da se suspenduje 110 miliona maraka namijenjenih za pomoć malim i srednjim preduzećima

Nemojte propustiti

Niko od članova iz Boljitka, SDA i HSP-a nije uradio ništa protuzakonito, već samo ono na šta nas zakon obavezuje da direktora i članove uprave kojima je istekao mandat zamijenimo, kaže dopremijer Ivanković Lijanović

Nikšić   Lijanović   Krajina
Nikšić                                      Lijanović                                                  Krajina

Nakon što je federalni premijer Nermin Nikšić pisao šefici ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini Anabeli Abreu, tražeći da suspenduje 110 miliona maraka namijenjenih za projekt pomoći malim i srednjim preduzećima, Arbeu je u dopisu koji je dobio i ministar finansija FBiH Ante Krajina, 5. marta 2013, potvrdila primitak Nikšićevog zahtjeva u kojem traži suspenziju komponente za Federaciju BiH nakon informacije o novim imenovanjima u Fondaciji OdRaz.

– Kontaktirat ćemo u narednim danima federalnog ministra finansija, kojeg je Federacija ovlastila kao predstavnika za ovaj projekt, kako bismo dogovorili sastanak na kojem ćemo razgovarati o mogućem uticaju ove informacije o Fondaciji OdRaz na projekt i utvrditi odgovarajuće korake s ciljem osiguranja pravilnog korištenja projektnih sredstava, napisala je šefica ureda Svjetske banke u BiH.

Nakon toga, održala je i sastanak sa Krajinom, a ministar finansija, koji je ujedno i predsjednik UO Fondacije, kazao je kako čeka pisane upute iz Svjetske banke o ovom pitanju. Opšti je stav bio kako je premijer zatražio suspenziju sredstava, da bi se ona realizovala tek po promjeni koalicionih partnera u samoj federalnoj Vladi.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo