Subota, 23 listopada, 2021

Nikšić: Vlada FBiH spremna je pomoći “Cimosu” u Srebrenici

Nemojte propustiti

Nermin NIkšić
Nermin NIkšić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić jučer je razgovarao s delegacijom kompanije “Cimos” na čelu s direktorom CIMOS TMD Ai d.o.o. Gradačac za BiH i regiju u grupaciji “Cimos” Goranom Dimcom. Sastanku su prisustvovali i federalni ministri raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović, razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović, ministrica okoliša i turizma Branka Đurić, te potpredsjednik Uprave Razvojne banke FBiH Borislav Trlin, kao i ambasador Republike Slovenije u BiH Iztok Grmek.

Cimosove fabrike u Gradačcu, Zenici, Novom Travniku i Sarajevu posluju očekivano i imaju pozitivan napredak, dok je fabrika u Srebrenici prošle godine poslovala lošije od očekivanog, s gubitkom od pola miliona eura. Ocjenjujući BiH kao važnog ekonomskog partnera, a Cimosove kompanije za najvećeg izvoznika u Sloveniju, predstavnici Cimosa obratili su se Federalnoj vladi za podršku u traženju rješenja kako bi proizvodnja u Srebrenici bila tehničko-tehnološki unaprijeđena, što bi u budućnosti omogućilo njeno pozitivno poslovanje i očuvanje radnih mjesta.

Istaknuvši poseban status Srebrenice, premijer Nikšić iznio je stav da je Federalna vlada opredijeljena da pomogne ovoj općini i da će, u okviru svojih mogućnosti, davati doprinos koji bi građanima Srebrenice omogućio bolji život.

– Spremni smo da učestvujemo i nađemo rješenja za efikasnu pomoć Cimosovoj fabrici u Srebrenici i za očuvanje prijeko potrebnih radnih mjesta u ovoj općini – rekao je premijer Nikšić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo