Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

NIS zainteresovan za širenje mreže pumpi, ali i nalazišta nafte i gasa u BiH

Nemojte propustiti

Predstavnici Naftne industrije Srbije /NIS/ iz Novog Sada, na čelu sa generalnim direktorom Kirilom Kravčenkom, upoznali su jučer premijera Federacije BiH Nermina Nikšića sa aktuelnim projektima i investicionim planovima ove kompanije u BiH.

Kravčenko je istakao da novosadski NIS, koji posluje u okviru ruskog “Gasprom njefta” ima dva pravca djelovanja na tržištu BiH.

Prvi je širenje mreže benzinskih pumpi, a drugi se odnosi na zainteresovanost za istraživanje nalazišta nafte i zemnog gasa u Federaciji BiH /FBiH/.

Nikšić je rekao da federalna Vlada pozdravlja svaku inostranu investiciju koja doprinosi snaženju ekonomije.

“Nastojimo stalno popravljati ambijent kako bi investitorima olakšali ulazak na ovdašnje tržište i poslovanje na obostranu dobrobit“, naglasio je Nikšić.

Tokom susreta, kojem je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u BiH Aleksander Bocan-Harčenko, dogovoren je nastavak već uspješne saradnje koja bi trebala rezultovati novim investicijama ruske kompanije u Federaciji BiH, odnosno BiH, saopšteno je iz Vlade Federacije BiH.

(Foto: Vlada FBiH)
(Foto: Vlada FBiH)

(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo