Utorak, 30 studenoga, 2021

“Nisam imao priliku vidjeti ovako nešto”: Hercegovac ubio zmiju dugu skoro 2,5 metra

Nemojte propustiti

– Naišao sam na neke komentare kako to nisamo smo učiniti, no, što da je došla blizu djece i onih koji se tu često znaju šetati ili raditi u polju. Znam samo da bi ponovo učinio isto…

Jedan mještanin Međugorja kod lokalnog groblja Junčuša, ubio je nevjerojatno veliku zmiju, piše Hercegovina.info. Zmija na koju je naišao na putu vozeći automobil bila je duga čak 238 centimetara.

– U subotu iza podne, točnije u 13.30 išao sam prema groblju Junčuša. Vozeći na makadamskom putu sam uočio ogromnu zmiju – kazao je ovaj Hercegovac i dodao:

– Nisam imao priliku vidjeti ovako nešto. Izašao sam iz automobila te sam je udario šipkom tri puta. Zaista je nevjerojatno koliko je duga. Poslije smo je izmjerili, duga je bila 238 centrimetra kazao je naš sugovornik.

– Naišao sam na neke komentare kako to nisamo smo učiniti, no, što da je došla blizu djece i onih koji se tu često znaju šetati ili raditi u polju. Znam samo da bi ponovo učinio isto – ispričao je ovaj Međugorčanin za Hercegovina.info.

Prema svemu sudeći radi o neotrovnoj i najvećoj zmiji na našim područjima – kravosasu. Ime je dobio po krivom mitu da kravama siše mlijeko.

Iako velika, to je dobročudna zmija. Četveroprugi kravosas (četveroprugi guž ili kravosas) može narasti do čak 260 centimetara dužine što ga čini našom najduljom zmijom, iako su jedinke najčešće duge oko 150 centimetara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo