Petak, 5 ožujka, 2021

“Nisam znao šta se dešava dok komšinica nije zakukala ‘izgidoše djeca'”: Mladić i djevojka pronađeni mrtvi u kupatilu

Autor:Blic.rs

Nemojte propustiti

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

I Slovenija donira BiH 4.800 vakcina

U radnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas je predsjednik Slovenije Borut Pahor koji se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, ...

SRBIJA – Tačan uzrok njihove smrti se još uvijek ne zna, ali sve upućuje da je mladić doživio strujni udar iz bojlera dok se kupao, dok je djevojka poginula od struje dok je pokušavala njega da spasi

“Radili su zajedno, voljeli se, planirali da ljubav krunišu brakom. I umjesto da se veselimo na njihovoj svadbi mi ih opklakujemo. Otišli su na par dana na selo na predahnu, a sa odmora ih vratiše mrtve. Očas posla izgubiše glave, izgleda da nisu ni znali šta ih je snašlo”, kažu poznanici mladog para koji je stradao u selu Kremna ispod Tare.

Svi Požežani koji su poznavali U. Đ. (29) i njegovu djevojku J. J. (30), koji su u utorak uveče pronađeni mrtvi u kupatilu jedne kuće u selu Kremna, samo u superlativu pričaju o nesretnom paru.

Bili su zaposleni u požeškoj “Budimki”, oboje kao inženjeri, on elektrotehnike, ona poljoprivrede. U. Đ. je živio u Visibabi, predrađu Požege, a J. J. u selu Ježevica.

Tačan uzrok njihove smrti se još uvijek ne zna, ali sve upućuje da je mladić doživio strujni udar iz bojlera dok se kupao, dok je djevojka poginula od struje dok je pokušavala njega da spasi, piše Blic.

Ne zna se ni vrijeme tragedije jer su posljednji put viđeni živi u ponedjeljak popodne, a više od 24 sata kasnije pronađeni su mrtvi.

Prema onome što pričaju mještani Dugog Dola, kremanskog zaseoka u kome se nalazi kuća u kojoj su poginuli Požežani, njihova beživotna tijela zatekao je rođak mladića.

– Ne sjećam se tačno kada su došli iz Požege, da li u subotu ili u nedjelju. Vidio sam ih posljednji put u ponedjeljak popodne, koliko se sjećam rekoše mi da su bili u Mokroj Gori. Parkirali su kola iznad moje kuće, jer je kuća u kojoj su bili u udolini, stotinak metara naniže i plašili su se da neće moći odozdo da izađu ako padne snijeg. U utorak ih cijeli dan nisam vidio, mada sam primetio da na kući gori spoljno svjetlo”, priča mještanin Kremana.

Kuća u kojoj su poginuli U. Đ. i J. J. pripadala je njegovom djedi koji je porijeklom odavde i koji je prije petnaestak dana preminuo u Požegi gdje je i živio. U kuću koja je izgrađena prije 15-ak godina U. Đ. je, kažu žitelji ovog sela, sa djevojkom dolazio ljeti i tokom praznika.

Cijeli dan u utorak njih dvoje se nisu javljali na telefon. Sluteći da nešto nije u redu porodica U. Đ. u popodnevnim satima pozvala je rođake i komšije da se raspitaju o njima. Kako su svi rekli da ih taj dan nisu vidjeli, da na kući gori svjetlo, a da su im kola pakirana kraj puta, zamolili su jednog rođaka da ode i potraži ih. On je ušao u kuću i u kupatilu zatekao stravičan prizor, piše “Blic”.

– Sjedio sam i gledao televizor, kad oko 21:30 primijetih neka svjetla i čuh da putem prolaze automobili. Bila mi je čudno jer ovim putem malo ko prolazi. Izašao sa napolje i vidio policijska i pogrebno vozilo. Nisam znao šta se dešava dok komšinica nije zakukala: “Izgidoše djeca”. Teško mi je, dobro sam ga poznavao kao vrijednog i vaspitanog mladića, prošlog ljeta mi reče da planira da se ženi, pričao je za Blic Vidosav Đurđić čija kuća se nalazi blizu one u kojoj su Požežani izgubili živote.

U kući u Dugom Dolu juče su inspektori policije vršili uviđaj. Kratko su rekli da se za sada neće izjašnjavati o uzrocima tragedije. Da li je po srijedi bio kvar na bojleru ili su neispravne instalacije izazvale elektroudar za sada nije poznato.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Potvrđeno: Vučićevim vakcinama ističe rok 29. marta! Evo šta kažu iz Agencije za lijekove

Agencija za kontrolu lijekova i medicinskih sredstava završila je provjeru kvaliteta 5.000 vakcina Covishield/AstraZeneca koje je Srbija donirala Bosni...

Možda vas zanima i ovo