Utorak, 6 prosinca, 2022

Ništa od razvoda: Razija Čolaković sa suprugom slavi 20 godina braka

Nemojte propustiti

Razija Čolaković i vlasnica jedne od najpopularnijih Facebook stranica ,,Muhabet sa Razom” nedavno je zaintrigirala javnost objavom da se razvodi.

Njena objava izazvala je lavinu komentara, a nakon što smo je kontaktirali priznala je da je riječ o šali, te da je komentari pratitelja zabavljaju.

Danas Raza sa svojim suprugom slavi 20 godina braka.

Razin post prenosimo u cjelosti:

– Na današnji dan, prije dvadeset godina, uplovili smo u luku zvanu Brak. Namjerno nisam napisala “mirnu luku” jer brak je sve, samo nije mirna luka. Ali kao mnoge druge djevojke i ja sam vjerovala kada se udam, da će sreća i mir zauvijek biti moji pratitelji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Razija Čolaković (@muhabetovka_razo)

Često čujemo: Kada ćes se smiriti?

Biva udati, ili oženiti… Pogrešno je vjerovati da je brak mir. Jer tek tada počinju brige, iskušenja, nemiri… Sada sam shvatila da i ne želim da mi brak bude mirna luka. Mirno znači statično i dosadno.

Tek sada shvatam da je brak brod koji pluta po moru života. A more života često je uzburkano, opasno, nemirno… Naravno zna biti i mirno, ali takvi dani ne traju dugo. Vremenska prognoza za more života, često je nepovoljna. Kad gromovi zagrme i oluje zaviju, oslanjam se na molitve upućene Bogu, a zatim na Kapetana broda (muža), a Kapetan na posadu(mene), jer ne može sam. Kapetan bez pomoći posade ne može upravljati brodom.

Znalo je biti tako ružnih dana kad smo pod jakim orkanskim burama morali pustiti kormilo, i oboje se sakriti ispod palube, čekajući da se more smiri.

Samo od sebe.

Važno je znati odgovor na pitanja:

Vrijedi li sačuvati ovaj brod? Koliko smo sebe uložili u njega? Sta je cilj plovidbe?

Mi smo uložili 20 naših godina, dali sebe maksimalno, a cilj plovidbe je kroz Božije zadovoljstvo pronaći sretne trenutke na ovom svijetu, plutajući zajedno po moru života, jer smo shvatili da vrijedi. Mi vrijedimo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Razija Čolaković (@muhabetovka_razo)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo