Subota, 27 studenoga, 2021

Njemačka amabasada otkazala ceremoniju dodjele nagrade izraelskom historičaru

Nemojte propustiti

Gideon Greif je izraelski historičar koji je postavljen na čelo “Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine”

Predsjedniku komisije o Srebrenici koju je formirala Vlada Republike Srpske Gideonu Greifu naredne sedmice trebao je biti uručen orden za posebne zasluge, a trebao mu ga je uručiti predsjednik Njemačke. Ipak ako je vjerovati vijestima koje prenose izraelski mediji od toga neće biti ništa.

Njemačka ambasada u Tel Avivu obavijestila je danas uzvanike da će ceremonija u čast izraelskog istoričara Gideona Greifa, zakazana za 10. novembar, biti odgođena “zbog nepredviđenih unutrašnjih razloga”, navodi se u saopštenju koje prenosi JuedischeOnline.

Gideon Greif je izraelski historičar koji je postavljen na čelo “Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine” koja negira da se u Srebrenici dogodio genocid nad Bošnjacima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo