Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Njemačka ambasada u BiH odgovorila na Dodikove prozivke da su protiv srpskog naroda

Nemojte propustiti

Optužbe da je Njemačka opredijeljena protiv srpskog naroda su neodržive i neutemeljene, rečeno je u Ambasadi Savezne Republike Njemačke u BiH.

– Savezna Republika Njemačka podržava ugovor iz Dejtona, u kojem je utvrđeno i postojanje RS. Njemačka sarađuje sa svojim lokalnim i međunarodnim partnerima za funkcionalnu BiH u kojoj su svim njenim građanima sa svim njihovim posebnostima zagarantovana prava, i koja ima budućnost u evropskoj familiji naroda i u EU, odgovorili su iz ove ambasade na pitanje kako komentarišu stavove Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da je Njemačka protiv RS i srpskog naroda.

Podsjećamo, Dodik je rekao da je glasao protiv dodjeljivanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH jer je “Bundestag usvojio rezoluciju u kojoj se, kako tvrdi, traži uvođenje građanske BiH i ukidanje Dejtonskog sporazuma, na štetu srpskog i hrvatskog naroda, a u korist Bošnjaka”, pišu Nezavisne.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo