Utorak, 18 svibnja, 2021

Njemačka firma požalila što je zaposlila 24-godišnjeg Bosanca

Nemojte propustiti

Ukupna vrijednost ukradenih mobilnih telefona iznosi oko 20.000 eura, Bosanac je mobilne telefone vrijedne 1.000 eura prodavao za svega 50 eura!

Policija bavarskog Nojfahrna u utorak je uhapsila 24-godišnjeg državljanina BiH u njegovom stanu u Minhenu, javlja Merkur.

Državljanin BiH je uhapšen na osnovu prijave firme za dostavu pošiljki i paketa u kojoj je bio zaposlen. Istraga je počela nakon što se firma iz Nojfahrna suočila s nestankom više pošiljki tokom oktobra, a nije trebalo mnogo vremena da se otkrije kradljivac.

Ispostavilo se da je 24-godišnjak na svom radnom mjestu ukrao najmanje četiri paketa u kojima je bilo više skupocjenih mobilnih telefona.

Ukupna vrijednost ukradenih mobilnih telefona iznosi oko 20.000 eura. Državljanin BiH je priznao da je preprodavao ukradene telefone po višestruko nižoj cijeni. Tako je mobilne telefone vrijedne 1.000 eura prodavao za svega 50 eura! Policija je započela istragu i protiv kupaca ukradenih telefona.

Na zahtjev okružnog državnog tužilaštva Landshut, okružni sud u Erdingu izdao je nalog za hapšenje i muškarac je odveden u zatvor. Na ispitivanju je državljanin BiH kao razlog za krađe naveo tešku bolest člana porodice zbog čega mu je hitno trebao novac, prenosi Radio Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo