Subota, 18 rujna, 2021

Njemačka i dalje u šoku, procurili i detalji tragedije: Bosanac ubio suprugu jer mu se “zacrvenilo pred očima”

Nemojte propustiti

Državljanin BiH Edin A. (32) priznao je pred Okružnim sudom u Berlinu da je kriv za ubistvo bivše supruge Mišel E. (Michelle) u njenom stanu u gradiću Hajligenze.

Kako piše portal Bz-berlin.de, Edin je Mišel zadao smrtonosni ubod nožem u vrat. Ubistvo se dogodilo 13. maja 2017. godine, nakon čega se Edin dao u bijeg.

On je na suđenju u Berlinu priznao je da je brutalno ubio svoju bivšu nevjenčanu suprugu prošlog ljeta.

Inače, o ovom stravičnom ubistvu njemački mediji su pisali uveliko. “Berliner Zeitung” je naveo kako je Edin priznao da je ubio Mišel nakon što mu se “zacrvenilo pred očima”, prenose Nezavisne.

Izjavio je sudu kako mu je žao zbog njegovog čina.

“Berliner” tako piše kako je Edin namamio Mišelinog sina u vrtnu kolibu kod jednog svog poznanika i vezao ga, te kako je od njega uzeo ključ od njene kuće. Nakon toga je, prema vlastitom priznanju, ušao u njenu kuću..

– Sjedila je za kompjuterom. Kad me vidjela, galamila je na mene i psovala mi sve živo. Meni se zacrvenilo pred očima, uzeo sam nož iz ladice u kuhinji i zabio joj ga u grlo – ispričao je Edin.

Njemački mediji su objavili i detaljne informacije o svemu što je prethodilo ubistvu. Kako je navedeno, Edin i Mišel su nevjenčano živjeli zajedno skoro dvije godine. Međutim, sve su se češće svađali i ona je rekla Edinu da mora napustiti njenu kuću i njenog jedanaestogodišnjeg sina. U optužnici je navedeno da je taj postupak teško povrijedio Edina, pa je zbog toga odlučio da je ubije.

Kako bi to uspio uraditi neprimjetno, prvo je u vrtu sačekao da Mišelin sin krene u šetnju s psom. Potom je uhvatio dječaka i odveo u prijateljevu vrtnu kolibu, gdje ga je udarao, psovao, vezao i ubacio čarapu u usta. Zaprijetio mu je da će ubiti i njega i njegovog psa, nakon što ubije njegovu majku, i ostavio ih u kolibi.

Kako je navedeno u policijskom izvještaju, Edin je ušao u kuću oko 11 sati, a Mišele je prvo mislila da se to vratio njen sin iz šetnje. Dalje se navodi da je Edin u ruci imao vazdušni pištolj, te da joj je, nakon što je Mišele počela vrištati od straha, naredio da se utiša ako želi ponovo da vidi sina.

Nakon kraće pometnje koja je nakon toga nastala, “Berliner” navodi da je Edin uzeo kuhinjski nož, privukao Michelle s leđa i zabio nož u grlo s prednje bočne strane. U policijskom izvještaju je također navedeno da je Mišel preminula usljed obilnog krvarenja.

Edin se nakon ubistva vratio u kolibu, oprao ruke i presvukao, te nastavio tući njenog sina, koji je u svom svjedočenju policiji kasnije naveo da ga je Edin toliko tukao da je “vidio zvjezdice na nebu”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo