Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Njemačka: Lidl protjerao Coca Colu s polica dućana

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Lidl, drugi po veličini maloprodajni lanac prehrambenim proizvodima u Njemačkoj, sa svojih polica u ovoj zemlji izbacio je Coca Colu i nekoliko drugih proizvoda poznatog svjetskog brenda.

Već u ponedjeljak u nekim u trgovinama Lidla, kojih u Njemačkoj ima oko 3.300 nije bilo Coca Cole.
Ovaj radikalan potez posljedica je rata cijenama Lidla i njegovog najžešćeg konkurenta – Aldija, koji ima najveći udio među trgovačkim lancima s prehrambenim proizvodima na njemačkom tržištu.

Prije uklanjanja popularnog pića s polica trgovina, Lidl je spustio cijenu pakovanja od 1,25 litre Coca Cole za 10 centi. Coca Cola nije popustila pritisku njemačke trgovačke kuće te je odbila sniziti veleprodajnu cijenu.

Kako nisu uspjeli izboriti bolju cijenu, odlučili su sa svojih polica protjerati ne samo Coca Colu, već i druga gazirana pića američke kompanije – Fantu, Sprite i Coke. Od sada će prodavati samo pića koja na neki način mogu biti zamjena Coca Coli, odnosno koja su po ukusu najsličnija. Ostaje Pepsi, ali i manje poznata Freeway Cola.

“Našli smo se u situaciji da se s Lidlom ne možemo dogovoriti oko marketinške strategije”, potvrdio je glasnogovornik njemačke podružnice Cola Cole napise medija o prekidu saradnje.

U ovom trgovačkom lancu za sada su bez komentara.

Glasnogovornik Lidla za Die Welt je rekao da ne komentarišu poslovanje sa svojim dobavljačima.

Izvor: Net.hr

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo