Subota, 18 rujna, 2021

Njemačka policija nema smisla za umjetnost: Zalijepili kaznu za parking na skulpturu

Nemojte propustiti

Erwin Wurm poznati je austrijski umjetnik koji se proslavio serijom radova “One Minute Sculptures” na kojima radi još od 80-ih godina.

U njima suprotstavlja sebe ili svoje modele predmetima koje svakodnevno susrećemo, i pritom ih slaže u poze koje koje su apsurdne i pomalo bizarne.

Kao što i samo ime kaže, te skulpture traju jednu minutu ili koliko je god potrebno da se ovjekovječe kvalitetnom fotografijom. Ta serija radova inspirirala je i spot za pjesmu “Can’t Stop” Red Hot Chilli Peppersa.

CIAufbVWUAAEyyKWurmovi radovi prožeti su humorom i sarkazmom. On uzima predmete i situacije koje su svima poznate i prikazuje ih iskrivljeno. To se najbolje vidi u seriji radova nazvanoj “Fat Car” gdje je dizajnirao niz pretilih i napuhanih automobila izrađenih od pjene i stiropora. Na taj način je poslao kritiku kulturi konzumerizma i pretjeranog materijalizma, piše net.hr.

Najaktualnija serija radova je “Trucks” u kojoj uzima kamione, naslanja ih uz razne objekte i iskrivljuje ih do te mjere da izgledaju kao prometna nesreća iz crtića. Jedna takva skulptura kamiona je trenutno postavljena u njemačkom gradu Karlsruheu gdje je doživjela nesretnu sudbinu susreta s policajcem koji očito nema razvijenu umjetničku crtu.

Taj policajac je, naime, na šajbi ostavio kaznu zbog parkiranja na nedozvoljenom mjestu. Samo nam nije jasno kako je zamislio da će šofer sjesti za volan ovog iskrivljenog kamiona i preparkirati ga negdje drugdje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo