Nedjelja, 2 travnja, 2023

Njemačka pronašla zamjenu za ruski plin

Nemojte propustiti

– Izvrsna je vijest da smo čvrsto dogovorili namjeru dugogodišnjeg partnerstva na polju opskrbe energijom – rekao je njemački ministar poljoprivrede

Njemačka je s Katarom dogovorila dugogodišnje partnerstvo u opskrbi energijom, posebno ukapljenim plinom, objavio je njemački ministar poljoprivrede, Robert Habeck.

– Izvrsna je vijest da smo čvrsto dogovorili namjeru dugogodišnjeg partnerstva na polju opskrbe energijom – rekao je Habeck nakon susreta s katarskim emirom Hamadom al Tanijem u Dohi.

Dodao je kako će predstavnici njemačkog energetskog sektora, koji ga prate na njegovom putu u Katar i Ujedinjene Arapske Emirate, započeti konkretne pregovore oko sklapanja dugogodišnjih ugovora o opskrbi ukapljenim plinom i vodikom.

Habeck je u Katar otputovao kako bi dogovorio isporuke ukapljenog plina (LNG) što je, uz najavljenu gradnju dva LNG terminala, dio strategije Njemačke da smanji ovisnost o plinu iz Rusije.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo