Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Njemačka razmatrala putovanja u zemlje koje nisu članice EU i Schengenske zone

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

NJEMAČKA – Od početka pojave korone u ovoj državi potvrđeno je ukupno 236.429 slučajeva zaraze, a umrlo je 9.280 oboljelih.

Vlasti Njemačke jučer su za dvije sedmice produžile upozorenje građanima za putovanja u zemlje nečlanice Evropske unije i Schengenske zone, javlja agencija Anadolija.

Glasnogovornica njemačke vlade Ulrike Demmer saopćila je da je ranije upozorenje važeće do 31. augusta, a da su novom odlukom državljani te zemlje upozoreni na putovanja do 14. septembra.

I glasnogovornica njemačkog Ministarstva vanjskih poslova Andrea Sasse je kazala da je teško predviđati situaciju vezanu te je najavila da će njemačka vlada revidirati svoju odluku i sredinom septembra.

“Ukoliko dođe do poboljšanja epidemiološke slike, moguće je da se upozorenja na putovanja u neke zemlje ili regije ukinu”, kazala je Sasse.

U martu je njemačka vlada izdala upozorenje građanima da izbjegavaju putovati u sve zemlje, ukoliko je to moguće.

Tri mjeseca kasnije Njemačka je ukinula upozorenje građanima na putovanja u članice Evropske unije i Schengenske zone, ali je upozorenje ostalo za sve treće zemlje.

Treba reći da je početkom augusta Njemačka djelomično ukinula upozorenje na putovanja u Tursku i tako građanima dala zeleno svjetlo za odmore u turističkim destinacijama koje su popularne među Nijemcima, uključujući Antaliju, Izmir, Fethiye i Aydin.

Uporedo s tim, njemačke vlasti su jučer zabranile održavanje protesta koji su najavljeni za subotu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik ponovo o članici CIK-a i njenom prezimenu: “Bila je udata za Bošnjaka, zadržala prezime…”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je na pitanje novinara da li se kaje zbog riječi koje je izgovorio na...

Možda vas zanima i ovo