Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Građani Njemačke se nisu šestominutnim aplauzom oprostili od Angele Merkel

Nemojte propustiti

Iako smo 2. februara objavili da je Angela Merkel napustila vodstvo stranke i da su je građani ispratili šestominutnim aplauzom (Njemačka se oprostila od Merkel: Šest minuta toplog aplauza), sa plaftorme za provjeru činjenica Faktograf.hr su utvrdili da ta informacija nije tačna.

Naime, Merkel nisu pljeskali građani na balkonima, već njene stranačke kolege.

Kako stoji u analizi Faktorgrafa, isti tekst na engleskom jeziku počeo je kužiti internetom 25. siječnja (1,2,3), a od njega je napravljena i Youtube verzija. Od većih i poznatijih inozemnih medija nijedan nije objavio da su Nijemci izašli na balkone kako bi pljeskali kancelarki.

Povod vijesti bila je pobjeda Armina Lascheta na izboru za čelnika Kršćansko-demokratske unije (CDU) koji će naslijediti Annegret Kramp-Karrenbauer, nasljednicu Angele Merkel koja je s mjesta predsjednice stranke otišla u prosincu 2018. Novi čelnik CDU-a u kandidirat će se za poziciju kancelara u rujnu ove godine, ili će odlučiti tko će biti kandidat stranke, piše u analizi Faktografa.

Merkel , dakle, nije “jučer” napustila mjesto stranke, kao što smo prvobitno objavili, nego je s pozicije predsjednice stranke otišla još prije dvije godine. Tada je odjeknuo njen govor kojeg je održala na stranačkom kongresu u Hamburgu. Nakon govora koji je bio isprekidan pljeskanjem, uslijedio je aplauz od šest minuta. (BBC)

Izvinjavamo se našim čitateljima na napravljenim propustima!

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo