Srijeda, 3 ožujka, 2021

Njemačka sutra zatvara granice za putnike iz ovih pet zemalja

Nemojte propustiti

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

U idućih 14 dana očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

Iz Federalnog ministarstva zdravstva očekuju pogoršanje epidemiološke situacije u naredne dvije sedmice. Dok se stalno nešto čeka i očekuje odnosno...

Članovi Predsjedništva s direktorom WHO: BiH ispunila sve obaveze za vakcine

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili generalnom direktoru Svjetske zdravstvene organizacije Ghebreyesusu na njegovoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju...

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prihvatilo donaciju vakcina iz Srbije

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatio je donaciju kojom je Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za...

Njemačka vlada sama uvodi ove restrikcije, nezavisno od svojih partnera u EU koji nisu mogli da se dogovore oko jedinstvenog pristupa tom pitanju.

Njemačka od sutra ograničava ulazak na svoju teritoriju, kopnenim, morskim ili vazdušnim putem za putnike koji dolaze iz pet zemalja jako pogođenih raznim sojevima kovida 19, saopćila je danas vlada.

Odluka koja za sada važi do 17. februara odnosi se na Veliku Britaniju, Irsku, Brazil, Portugal i Južnu Afriku sa ciljem da se “zaštiti njemačko stanovništvo”, saopćilo je Ministarstvo zdravlja Njemačke.

– Cilj ovog propisa je ograničenje širenja novih sojeva virusa – objasnilo je Ministarstvo zdravlja.

Postoje određeni izuzeci za ovu mjeru, odnosno, za građane Njemačke koji žive u tim zemljama, državljane tih zemalja sa boravkom u Njemačkoj, putnike u tranzitu ili za protok roba, prijevoz za medicinske svrhe, navodi se u dokumentu.

Njemačka vlada uvodi sama ove restrikcije ulaska, nezavisno od svojih partnera u EU koji nisu mogli da se dogovore oko jedinstvenog pristupa tom pitanju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Riječ kritike iz Srbije: Želeo sam da mi se ne dopadne “Quo vadis, Aida”. Ali jbg, dobar je film

Ovde smo se nekako navikli da znamo sve o svemu i pre nego što se to sve desi, kao...

Možda vas zanima i ovo