Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Njemačka sutra zatvara granice za putnike iz ovih pet zemalja

Nemojte propustiti

Njemačka vlada sama uvodi ove restrikcije, nezavisno od svojih partnera u EU koji nisu mogli da se dogovore oko jedinstvenog pristupa tom pitanju.

Njemačka od sutra ograničava ulazak na svoju teritoriju, kopnenim, morskim ili vazdušnim putem za putnike koji dolaze iz pet zemalja jako pogođenih raznim sojevima kovida 19, saopćila je danas vlada.

Odluka koja za sada važi do 17. februara odnosi se na Veliku Britaniju, Irsku, Brazil, Portugal i Južnu Afriku sa ciljem da se “zaštiti njemačko stanovništvo”, saopćilo je Ministarstvo zdravlja Njemačke.

– Cilj ovog propisa je ograničenje širenja novih sojeva virusa – objasnilo je Ministarstvo zdravlja.

Postoje određeni izuzeci za ovu mjeru, odnosno, za građane Njemačke koji žive u tim zemljama, državljane tih zemalja sa boravkom u Njemačkoj, putnike u tranzitu ili za protok roba, prijevoz za medicinske svrhe, navodi se u dokumentu.

Njemačka vlada uvodi sama ove restrikcije ulaska, nezavisno od svojih partnera u EU koji nisu mogli da se dogovore oko jedinstvenog pristupa tom pitanju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

I danas izrazito toplo, lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući krajem dana

Prema prognostičkim kartama u Bosni i Hercegovini u naredne dvije sedmice očekuje se sunčano i izrazito toplo vrijeme. U našoj...

Možda vas zanima i ovo