Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Njemački Bild: Hrvatska bi uskoro mogla biti nova Grčka

Nemojte propustiti

Njemački Bild am Sonntag osvrnuo se na Hrvatsku, odnosno na izvještaj Evropske komisije u kojem je Hrvatska loše ocijenjena zbog sistemskog neprovođenja reformi i poražavajuće privredne situacije koja i dalje hara zemljom, javlja Fenix magazin, prenosi novinska agencija Patria.

Bild piše kako se u dokumentu koji imaju u posjedu upozorava na dramatičan razvoj situacije u najmlađoj EU članici.

Njemački medij navodi Hrvatsku i Grčku kao turističke favorite Nijemaca kada je u pitanju ljetovanje, no ističe kako su upravo te dvije države na rubu bankrota zbog lošeg političkog vodstva.

-Zbog lošeg upravljanja, i Grčkoj i Hrvatskoj prijeti bankrot. Grčka će već u julu imati praznu državnu kasu, dok za Hrvatsku, koja je već dvije godine članica EU, Bruxelles predviđa lošu prognozu, piše Bild.

Pet dana stara povjerljiva analiza Evropske komisije ističe kako se ekonomska situacija u Hrvatskoj drastično pogoršala, a navodi se i kako po pitanju pet od osam ključnih zadataka za smanjenje deficita nije učinjeno skoro ništa.

Kao glavne propuste Bild naglašava slab i neučinkovit nadzor nad državnim proračunom, praksu odlaska u prijevremene penzije, izostanak mjera za poticanje ekonomije te tromost trgovačkih sudova u finaliziranju stečajnih postupaka.

Hrvatska privredna kriza bit će tema sastanka na vrhu u Bruxellesu koji će se održati 25. i 26. juna. Do polovine juna trebala bi biti poznata i odluka Ustavnog suda o slučaju Sanader, odnosno hoće li proces protiv bivšeg premijera biti pokrenut iznova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo