Utorak, 18 svibnja, 2021

Njemački Bild: Kladimo se da je Hrvatska sljedeće groblje naših milijardi!

Nemojte propustiti

Galopirajući dug, korupcija i velika nezaposlenost – to je Hrvatska. Kladimo se – Hrvatska je sljedeće groblje naših milijardi. Ovako je premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću dobrodošlicu u Leipzig na 150. obljetnicu SPD-a poželio najtiražniji njemački list Bild, piše Večernji list

hrv-eu1“Hrvatska ulazi u EU 1. jula. Hoće li i ova zemlja, poput Grčke, postati groblje milijardi eura naših poreznih obveznika?”, pita se Bild.

List ističe da je Zoran Milanović, kao premijer buduće 28. članice EU, jučer sudjelovao na summitu u Bruxellesu i ističe da se postavlja pitanje “hoće li EU imati kakve koristi od ove balkanske zemlje”.

– Visoki dug, puno nezaposlenih, i još više korupcije – stiže li nam u EU sljedeći Kipar, sljedeća Grčka? – pitaju se u Bildu, u tekstu na naslovnici internetskog izdanja, odmah uz vijest o stravičnom zločinu – odrubljivanju glave vojnika u Londonu. Bild piše da je Bruxelles već platio milijardu “pretpristupnih eura” vladi u Zagrebu.

– Nakon što se pridruže Uniji u julu, euri bi tek trebali poteći. Hrvati se nadaju najmanje trima milijardama eura godišnje iz EU blagajne – piše Bild. A onda navode podatke o lošoj gospodarskoj slici Hrvatske.

(Večernji list)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivanić izvrijeđao Dodika: Izvinjavam se na rječniku, ali sa njim ne može drugačije, … To je već slučaj za medicinu

-Nema nijedne odluke koju sam ja donio, a tiče se vježbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi...

Možda vas zanima i ovo