Srijeda, 18 svibnja, 2022

Njemački Bild: Zašto ruski zvaničnici iz Moskve lete za Ural i Sibir, lokacije gdje su podzemna skloništa

Autor:Bild.de

Nemojte propustiti

U uralskoj regiji Rusija ima bunkere i velika skloništa predviđene za vladine dužnosnike. Ta skloništa pružaju zaštitu do najrazornijih oružja, pa i nuklearnog zračenja.

U Rusiji se, barem tako tvrde zapadni mediji, dešavaju neke zabrinjavajuće stvari.

Naime, njemački Bild piše o vrlo neobičnim aktivnostima u ruskom zračnom prostoru, prenosi Jutarnji list. Navodno je u toku iznenadna evakuacije utjecajnih i imućnih Rusa iz Moskve i pojedinih drugih velikih gradova. Najmanje tri aviona ruskih oligarha odletjela su u srijedu s moskovskog aerodroma Vnukovo te sletjeli u Dubai, a web stranica Flightradar zabilježila ih je u preletu preko Irana.

Istovremeno, iz nepoznatog razloga neko je (čini se ruska vlada) organizirala letove prema Uralu i Sibiru (Ufa, Novosibirsk, Tjumenj). U uralskoj regiji Rusija ima bunkere i velika skloništa predviđene za vladine dužnosnike. Ta skloništa pružaju zaštitu do najrazornijih oružja, pa i nuklearnog zračenja. U Bildu naglašavaju kako je u ovom trenutku nejasno zbog čega visoki ruski dužnosnici napuštaju glavni grad Rusije. Moguće je, špekulira Bild, da se radi o pokušaju Rusa da zbune te tako uznemire Zapad.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevrijeme prouzrokovalo haos u Zenici: Porušena stabla, pucanje asfalta, poplavljen podvožnjak, blokiran saobraćaj…

Zbog velike količine vode poplavljenje su i neke ulice u samom gradu pa se saobraćaj odvija otežano. Jak vjetar i...

Možda vas zanima i ovo