Utorak, 3 kolovoza, 2021

Njemački državljanin umro dok je čekao u koloni da pređe granicu

Nemojte propustiti

Sin preminulog je od srbijanske granične policije zatražio pomoć, no ekipa hitne pomoći koja je brzo stigla nije ga uspjela spasiti

Osamdesetogodišnji njemački državljanin preminuo je u subotu čekajući u koloni vozila prelazak srpsko-mađarskog graničnog prijelaza Horgoš, javljaju vojvođanski mediji ukazujući na višesatna čekanja na jednom od najprometnijih graničnih prijelaza u Srbiji.

Porodica je na prijelaz stigla iz Njemačke, a putniku turskog porijekla je pozlilo dok su čekali na ulazak u Srbiju.

Sin preminulog je od srbijanske granične policije zatražio pomoć, no ekipa hitne pomoći koja je brzo stigla nije ga uspjela spasiti, prenosi Hina.

Tragičan je to ishod gotovo svakodnevnih višesatnih čekanja na prelazak granice na prijelazu Horgoš–Rőszke tokom sezone ljetnih odmora.

Putnički promet na prijelazima između Srbije i Mađarske vrlo je intenzivan tokom cijele godine jer je riječ o trasi kojom putuju građani zemalja Balkana i Turske na radu u zapadnoj Evropi.

Prijelazi su ljeti dodatno opterećeni zbog turista koji putuju na odmor u Grčku, Albaniju ili Crnu Goru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo