Srijeda, 4 listopada, 2023

Njemački Eurofighteri iznad Baltika presreli ruski izviđački avion

Autor:Agencije

Preporučeno

Njemački borbeni avioni presreli su iznad Baltičkog mora jedan ruski izviđački avion te ga ispratili podalje od njemačkog teritorija, javljaju njemački mediji u utorak

“U blizini otoka Ruegena primijećen je jedan ruski izviđački vojni zrakoplov nakon čega su iz baze Laage pored Rostocka poletjela dva zrakoplova Eurofighter te ruski zrakoplov ispratila podalje od njemačkog teritorija”, potvrđeno je agenciji Dpa.

Upravo se čita:  "Cijena će biti puno veća nego 1945." - Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om

Nadalje je potvrđeno kako se zrakoplov “približavao njemačkom zračnom prostoru” ali da je promijenio smjer nakon polijetanja njemačkih zrakoplova. Čitav incident se dogodio još u subotu.

U međuvremenu je i danska vlada na obavijesni razgovor pozvala ruskog veleposlanika u toj zemlji zbog nedavnog ulaska jednog ruskog vojnog zrakoplova u danski zračni prostor iznad baltičkog otoka Bornholma. Tom prilikom ruski zrakoplov je povrijedio i švedski zračni prostor.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo