Subota, 21 svibnja, 2022

Njemački Eurofighteri iznad Baltika presreli ruski izviđački avion

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Njemački borbeni avioni presreli su iznad Baltičkog mora jedan ruski izviđački avion te ga ispratili podalje od njemačkog teritorija, javljaju njemački mediji u utorak

“U blizini otoka Ruegena primijećen je jedan ruski izviđački vojni zrakoplov nakon čega su iz baze Laage pored Rostocka poletjela dva zrakoplova Eurofighter te ruski zrakoplov ispratila podalje od njemačkog teritorija”, potvrđeno je agenciji Dpa.

Nadalje je potvrđeno kako se zrakoplov “približavao njemačkom zračnom prostoru” ali da je promijenio smjer nakon polijetanja njemačkih zrakoplova. Čitav incident se dogodio još u subotu.

U međuvremenu je i danska vlada na obavijesni razgovor pozvala ruskog veleposlanika u toj zemlji zbog nedavnog ulaska jednog ruskog vojnog zrakoplova u danski zračni prostor iznad baltičkog otoka Bornholma. Tom prilikom ruski zrakoplov je povrijedio i švedski zračni prostor.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

U udesu kod Šimanovaca poginula nekadašnja miss fotogeničnosti Srbije

Mirjana je bila miss fotogeničnosti i finalistkinja izbora za Miss Srbije, 2007. godine. Mirjana Stojanović (34) izgubila je jutros život...

Možda vas zanima i ovo