Petak, 25 lipnja, 2021

Njemački institut “Robert Koch”objavio ažurirani spisak visoko-rizičnih područja: Crna Gora skinuta sa crvene liste, Bosna i Hercegovina i dalje ostaje na njoj

Nemojte propustiti

Njemački Institut “Robert Koch” skinuo je Crnu Goru sa liste visoko-rizičnih područja kada je u pitanju pandemija virusa covid – 19, napisao je na Twitteru premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju kako se nadaju da će nakon Njemačke i zemlje članice EU Crnu Goru ukloniti s crvene liste.

“Uvjeren sam da će to doprinijeti odluci njemačkih državljana da svoj odmor provedu u našoj prelijepoj zemlji. Dobro nam došli!”, napisao je Krivokapić.

“Za razliku od Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije, koje su i dalje na crvenoj listi visoke incidencije koronavirusa njemačkog Instituta Roberta Kocha, naša država više nije u tom društvu. Crna Gora iz te grupe zvanično izlazi u nedjelju, 9. svibnja kada će biti objavljeno novo izvješće Instituta”, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, prenose mediji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nema više “prava konstitutivnih naroda”: Evropski parlament usvojio rezoluciju o Bosni i Hercegovini

Evroparlamentarci su također pozvali na provedbu presuda Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH "bez odgode". Evropski parlament...

Možda vas zanima i ovo