Subota, 21 svibnja, 2022

Njemački kancelar pozivao na prekid vatre u Ukrajini, a ruski predsjednik u detalje opisivao logiku “specijalne vojne operacije”

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije moguće.

Održan je sastanak između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njemačkog kancelara Olafa Scholza koji su razgovarali o ratu u Ukrajini, odnosno kako Kremlj prenosi, Putin je “detaljno objasnio logiku i glavne ciljeve specijalne vojne operacije”.

Putin je govorio i o mjerama koje se poduzimaju kako bi se osigurala sigurnost civila tijekom specijalne vojne operacije.

Putin je Scholza upozorio na “teška kršenja ljudskih prava u režiji ukrajinskih militanata s nacističkom ideologijom” pa dodao da je Kijev “praktički blokirao” pregovore s Rusijom, navodi Kremlj.

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije moguće.

Primirje je potrebno kako bi se poboljšala humanitarna situacija u Ukrajini i omogućio napredak u nalaženju diplomatskog rješenja sukoba, naglasio je.

Tijekom 75-minutnog razgovora, Scholz je podsjetio Putina na odgovornost Rusije za globalnu situaciju s hranom, dodao je glasnogovornik.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sarajevo dobija pojačane mjere sigurnosti za vrijeme turističke sezone

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri...

Možda vas zanima i ovo