Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Njemački kancelar pozivao na prekid vatre u Ukrajini, a ruski predsjednik u detalje opisivao logiku “specijalne vojne operacije”

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije moguće.

Održan je sastanak između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njemačkog kancelara Olafa Scholza koji su razgovarali o ratu u Ukrajini, odnosno kako Kremlj prenosi, Putin je “detaljno objasnio logiku i glavne ciljeve specijalne vojne operacije”.

Upravo se čita:  Američki obavještajci objavili ko stoji iza rušenja brane u Ukrajini

Putin je govorio i o mjerama koje se poduzimaju kako bi se osigurala sigurnost civila tijekom specijalne vojne operacije.

Putin je Scholza upozorio na “teška kršenja ljudskih prava u režiji ukrajinskih militanata s nacističkom ideologijom” pa dodao da je Kijev “praktički blokirao” pregovore s Rusijom, navodi Kremlj.

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije moguće.

Upravo se čita:  Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

Primirje je potrebno kako bi se poboljšala humanitarna situacija u Ukrajini i omogućio napredak u nalaženju diplomatskog rješenja sukoba, naglasio je.

Tijekom 75-minutnog razgovora, Scholz je podsjetio Putina na odgovornost Rusije za globalnu situaciju s hranom, dodao je glasnogovornik.

Pročitajte još

Izdvajamo

Još jedna tragedija potresla region: Učenik se objesio jer nije mogao da popravi jedinicu?

SRBIJA - Nije izostajao sa nastave i imao je primjerno vladanje. Prvi razred je završio s dobrim uspjehom. Niz tragedija...

Možda vas zanima i ovo