Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Njemački novinar žestoko opleo po Christianu Schmidtu: ‘Stvara probleme i ugrožava BiH’

Nemojte propustiti

Jan Böhmermann je njemački voditelj i satiričar na kanalu ZDF i vodi emisiju Magazine Royale na ovoj televiziji od 2020. godine. Prije toga, vodio je sličnu emisiju na drugom ZDF kanalu

Njemački satiričar Jan Böhmermann je posvetio čitavu epizodu svoje emisije Magazine Royale visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu, rekavši kako samo stvara probleme i tako ugrožava demokratiju u našoj zemlji.

Njemački voditelj je kritikovao Schmidta za ignorisanje slavljenja neustavnog dana RS-a i generalno nesankcionisanje ponašanja lidera SNSD-a, Milorada Dodika.

Međutim, to je bio tek početak, s obzirom na to da je većina segmenta bila posvećena Schmidtovim vezama s HDZ-om. Böhmermann je spomenuo kako je Schmidt odavno povezan s ovom strankom, i u BiH i u Hrvatskoj, te je posebno napomenuo odlikovanje Ante Starčević, koje je ovaj njemački diplomata dobio 2013. godine.

Na kraju, Böhmermann je napravio i figuricu Christiana Schmidta, te mu čak dodao i spomenuto hrvatsko odlikovanje. Dodao je i kako je Schmidt beznadežno opterećen, te kako bi trebao raditi na promicanju mira u našoj zemlji, ali kako radi sve suprotno od toga.

Böhmermann je njemački voditelj i satiričar na kanalu ZDF i vodi emisiju Magazine Royale na ovoj televiziji od 2020. godine. Prije toga, vodio je sličnu emisiju na drugom ZDF kanalu, od oktobra 2013. godine.

Dospio je u žižu svjetske javnosti 2016. godine, kada je javno vrijeđao predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sabrana djela Bojana Prodana: “Već ubijao, tukao povratnike, maltretirao policiju. Kako je na slobodi?”

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva Policija...

Možda vas zanima i ovo