Četvrtak, 25 travnja, 2024

Njemački RTL u BiH nakon milionske pljačke: ‘Mirnesa S. nije u Busovači, ovdje se nema gdje sakriti’

Preporučeno

Mirnesa S. je iz prostorija kompanije za transport novca 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion eura.

Njemački RTL boravio je u Busovači, rodnom mjestu Mirnese S., koja se sumnjiči za krađu vijeka u Njemačkoj, kako bi što više saznali o životu ove 42-godišnjakinje, za kojom traga pola Europe.

Njeni poznanici kažu da je često znala dolaziti na odmore u rodno mjesto, posebno dok je bila mlađa. Ipak, kako njene komšije tvrde, prije izvjesnog vremena je prekinula kontakt sa svojom porodicom, zbog čega je dugo nije bilo u Busovači. Jedan od lokalinih stanovnika Merdan Rizah kaže da se u Busovači nema gdje sakriti, jer je nemoguće da prođe neopaženo.

Upravo se čita:  Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

On dodaje da se Mirnese sjeća još dok je bila dijete. Nije je vidio godinama. Ipak, tvrdi da nije očekivao da bi ona mogla uraditi nešto takvo:

“Ja se samo nadam da je živa. Vjerovatno je pomagala nekom. Jednom kada je nađu, nadam se da će se to sve rasvijetliti, cijeli taj slučaj. Sumnjam da je ona to dobrovoljno uradila”, kaže njen komšija iz Busovače.

Upravo se čita:  Najavljene nove padavine: U jednom dijelu BiH mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova ove godine

Ostale komšije tvrde da su ostali šokirani na vijest da bi ona mogla ukrasti milion eura. Njenu porodicu su dobro poznavali i opisuju ih kao izuzetno dobre ljude, posvećene vjernike. Upravo zato, sigurno nisu očekivali nešto ovakvo od svoje kćerke, pišu Nezavisne.

Podsjetimo, Mirnesa S. je iz prostorija kompanije za transport novca 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopćenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

Upravo se čita:  Arijana Memić traži zabranu ispijanja kafa policajcima MUP-a KS za vrijeme radnog vremena

“Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopćila je policija u Stutgartu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas