Subota, 21 svibnja, 2022

‘Njemačkog turistu’ u Beogradu ugostili kao Visokog predstavnika

Autor:Buka.com

Nemojte propustiti

Kao što se može vidjeti, u zvaničnom saopštenju kabineta predsjednika Srbije jasno je naznačeno da Šmit za zvanični Beograd Visoki predstavnik u BiH, a ne njemački turista kako to tvrde vlasti u Republici Srpskoj.

– Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom. Dvojica sagovornika analizirali su situaciju u regionu, posebno u Bosni i Hercegovini.

Ovako glasi početak saopštenje iz kabineta predsjedniak Srbije Aleksandra Vučića a u vezi sa sastankom sa Šmitom.

Kao što se može vidjeti, jasno je naznačeno da Šmit za zvanični Beograd Visoki predstavnik u BiH, a ne njemački turista kako to tvrde vlasti u Republici Srpskoj.

Saopštenje iz kabineta Aleksandra Vučića

Podsjećamo, predstvanici vlasti iz RS tvrde da je Šmit takozvani visoki predstavnik i za Republiku Srpsku samo njemački turista, te da zato nema legitimitet jer njegovo imenovanje nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti.

Inače, Kristijan Šmit je na sastanku sa Vučićem iznio svoje viđenje razloga za upotrebu Bonskih ovlašćenja.

Predsjednik Vučić je izrazio jasno neslaganje sa poslednjim odlukama i primenom Bonskih ovlašćenja, za koje smatra da ne doprinose stabilnosti.

Vučić i Šmit su se saglasili da je očuvanje mira u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu od presudnog značaja za ekonomski napredak Zapadnog Balkana, navedeno je iz Vučićevog kabineta.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH utvrdila cijenu kurbana: Evo koliko će koštati ove godine!

Islamska zajednica kao odgovorna institucija izvršenju vjerskog propisa klanja kurbana pristupa sistemski. Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini će...

Možda vas zanima i ovo