Nedjelja, 2 travnja, 2023

Noć proveli na otvorenom kako bi došli do karte za Slovačku

Nemojte propustiti

Više od dvije stotine navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine okupilo se u sarajevskoj ulici Ferhadija, ispred poslovnice Centrotransa, gdje će sutra početi prodaja karata za kvalifikacionu utakmicu između BiH i Slovačke. U već podužem redu nalazi se veliki broj navijača iz Sarajeva, Zenice, Maglaja, Viteza, Bugojna, drugih gradova Bosne i Hercegovine, kao i iz inostranstva.

Navijači su se u Ferhadiji počeli okupljati već oko 17 sati, no kako se moglo primjetiti i dalje pristižu. Među ljubiteljima fudbala u redu ispred poslovnice Centrotransa najviše je mladih, no ipak ima tu i onih malo starijih koji također željno iščekuju jutro, kako bi dobili ulaznicu za fudbalski spektakl 6. septembra u Zenici. Neki od njih komentarišu mogući ishod utakmice, dok neki “uvježbavaju” navijačke pjesme.

Almir Begić došao je iz Kaknja, a kako kaže u redu čeka od 17 sati i čekat će do 9 ujutro, pa ako treba i dalje.

“Ovdje nam je super. Zabavljamo se. Nadamo se da će biti karta za sve navijače i svakako nadamo se pobjedi”, kazao je Begić.

navijaci1
Foto: Anadolija

Navijačica iz Sarajeva Rijalda Bijedić, kako je kazala Anadoliji, kući ne ide bez karte. Ubijeđena u pobjedu “zmajeva”, ona je kazala da će utakmica završiti rezultatom 3:0, a golove će postići Edin Džeko, Vedad Ibišević i Zvjezdan Misimović.

Benjamin Jukić, koji je prvi kupio karte za utakmicu BiH – Grčka, ovaj put je također na čelu kolone. Benjamin je rekao da je najvažnije to da svi navijači dobiju karte, te da ih ništa neće spriječiti da čekaju do sutra.

Guney Kayaci, turski državljanin koji živi u Švedskoj, u Sarajevo je došao sa prijateljem Bosancem Harisom Hodovićem, kako bi zajedno bodrili bh. reprezentaciju. Kako je rako novinaru agencije Anadolija, sa Harisom je išao na utakmicu BiH – Švedska, i tada se “zaljubio” u bosanske navijače.

Kvalificiona utakmica BiH – Slovačka će biti odigrana 6. septembra na stadionu “Bilino polje” u Zenici.

(Vijesti.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo