Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

“Noć tursko-bosanskog prijateljstva” u Visokom

Nemojte propustiti

Sedma manifestacija “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” bit će održana u subotu, 23. februara u Visokom.

Nakon što je događaj šest puta do sada održan u Zavidovićima, organizatori su odlučili da ove godine domaćin bude Visoko i mjesto održavanja je Kulturno-sportski centar „Mladost“.

Ovaj jedinstveni kulturno-muzički događaj ima za cilj jačanje bratskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Organizatori najavljuju odličan trosatni program u kojem će 23. februara učestvovati velika muzička imena i eminentni umjetnici, između ostalih bend „Divanhana“, Armin Muzaferija, Ilma Karahmet, hor Sultan Abdulhamid, te pjevač i suorganizator iz Republike Turske – Orhan Cakmak.

Armin Muzaferija

– Drago mi je da će Općina Visoko predvođena načelnicom Amrom Babić biti domaćin jedne ovakve manifestacije. Upravo načelnica Babić ima velike zasluge što “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” dolazi u naš grad. Posljednjih godina manifestacija je redovno okupljala nekoliko hiljada posjetilaca i ubijeđen sam da će tako biti i 23. februara. Visočani su poznati kao odlični domaćini u šta će se moći uvjeriti i brojne glumačke zvijezde iz Turske koje su najavile svoj dolazak na “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” – kaže Armin Muzaferija koji je i jedan od organizatora ovog odličnog kulturno-muzičkog događaja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo