Petak, 22 listopada, 2021

“Noge su mi se odsjekle kad sam vidio ko je u krevetu”: Došao nakon zime da provjerim je li sve u redu u kući i pronašao leš!

Nemojte propustiti

55091a5a-007c-44b3-92be-2ad4b0094cfb-les-kikinda-1-718x446

– Još ne mogu da dođem sebi. Popio sam četiri tablete za smirenje, ali skoro da oka nisam sklopio. A i kako bih – kazao je za Kurir Milorad Trifunac (67), koji je prije dvije večeri u krevetu svoje kuće u Kikindi pronašao leš nepoznatog muškarca. Trifunac je penzionisani inženjer elektrotehnike.

Rođen je u Kikindi, ali posljednjih četrdesetak godina živi u Beogradu. U ponedjeljak je u večernjim satima, nakon četiri mjeseca, došao u Kikindu da obiđe kuću u Čanadskoj 10, u kojoj dugo niko ne stanuje. Ono što je zatekao, kako kaže, uplašilo ga je kao nikad u životu.

Sve mu rasprodao – Uključio sam svjetlo u sobi i ugledao nestvaran prizor. Nepoznati muškarac, zarastao u bradu, ležao je u mom krevetu. Noge su mi se odsjekle. Najprije sam pomislio da spava. Polako sam mu prišao, a onda sam pokušao da ga probudim. Drmnuo sam ga nekoliko puta, ali uzalud.

Pošto se nije pomjerao, pozvao sam policiju. Oni su ustanovili da je nezvani gost mrtav. Tek tad sam vidio da je leš nadut – priča Trifunac. Ljekar Hitne pomoći utvrdio je da je muškarac u krevetu ležao mrtav između pet i sedam dana. Međutim, Trifunac navodi da to nije bilo jedino neprijatno iznenađenje. – U kući sam zatekao pravi haos. Iz plastičnih buradi nestalo mi je najmanje 200 litara rakije.

Pojma nemam da li je rakiju popio ili preprodao. Također, nestalo je pokućstvo, usisivač, pa čak i akumulator iz starog Golfa. Poduži je spisak pokradenih stvari. Možda je nekog i dovodio u moju kuću. Najviše me je porazilo što je izvršio nuždu ispred ulaznih vrata, gde je cepao pristigle račune i njih iskoristio umjesto toalet-papira. Bruka i sramota. I dalje sam u šoku zbog svega. U kakvom svijetu živimo – priča Trifunac dok nemoćno širi ruke.

Leš na obdukciji Prema njegovim rečima, policija po dolasku na uviđaj nije mogla da utvrdi identitet „stanara“, ali je naknadno utvrđeno da je reč o Kikinđaninu Dušanu Ćiriću, beskućniku rođenom 1956. Leš je poslat na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu kako bi se utvrdio uzrok smrti. Na tijelu nema vidljivih povreda, pa se isključuje mogućnost da je reč o nasilnoj smrti – rekli su u kikindskoj policiji.

Trifunac se čudi kako komšije nisu shvatile da je neko u kući. Pretpostavljam da je ušao iz pravca bašte, tako što je preskočio komšijski zid. Srećom, nije palio plinsku peć. Mogao je kuću da mi zapali. Čudno mi je što niko od susjeda nije primetio šta se dešava – rezigniran je Milorad Trifunac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropski parlament se “ujedinio” zbog BiH, stigla i reakcija iz RS

Kako je kazao Radišić, ovo je rijedak slučaj da su predstavnici različitih političkih opcija u Evropskom parlamentu nastupili zajednički. Savjetnik...

Možda vas zanima i ovo