Subota, 13 kolovoza, 2022

Nokia predstavila Lumiu sa kamerom od čak 41 megapiksel

Nemojte propustiti

Nokia je predstavila svoj najnoviji pametni telefon Lumia 1020, koji ima kameru sa rezolucijom od 41 megapiksela.

pictures-2013_july-nokia_lumia_570511838Kapacitet kamere omogućava “najoštrije slike na području digitalnih kamera”, rekli su na ceremoniji predstavnici finskog preduzeća.

Osim izvrsnih performansi senzora, kamera sadrži šest leća, za oštrinu slike brine optički stabilizator, a mobitel nudi funkciju dvojnog slikanja koja omogućava dvije zasebne fotografije – jednu u visokoj rezoluciji 38 megapiksela i jednu u nižoj rezoluciji od pet megapiskela, koja je pogodna za objavu na društvenim mrežama.

Telefon će na američkom tržištu pojaviti krajem ovog mjeseca, a u Evropi i Kini će biti dostupan u narednim sedmicama.

Prije dvije godine Nokia je sklopila ugovor sa američkim tehnološkim divom Microsoftom kako bi u svoje pametne telefone ugrađivala novi operativni sistem Windows Phone. Ali uprkos tome vodeći svjetski proizvođač prijensonih telefona sve više gubi bitku sa konkurentima na području pametnih telefona.

Daniel Gleeson iz analitičke kuće IHS smatra da je Lumia zbog svoje ugrađene kamere povećala atraktivnost robne marke Nokia, ali to Fince neće staviti u bok s takmacima kao što su američki Apple i južnokorejski Samsung.

(Indikator.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun...

Možda vas zanima i ovo